Bijzonder einde aan Berlijnse trip voor Vertessen en Nieuwkoop

Reacties

Een extra alinea in het Europese sprookjesboek van Union Sint-Gillis. De Brusselse stuntploeg kreeg er bij zijn Europa League-hervatting net als Ajax drie om de oren in het Stadion An der alten Försterei, maar scoorde zelf ook driemaal op bezoek bij Union Berlin voordat de ploeg op pech stuitte.

Bijzonder einde aan Berlijnse trip voor Vertessen en Nieuwkoop
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
3 - 3
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Union SG zit namelijk nog altijd in Berlijn. Donderdagavond wilde de ploeg van Karel Geraerts naar huis vliegen, maar Duitse regelgeving verhinderde dat. Het vliegtuig was even na half twaalf ijsvrij gemaakt, maar omwille van de nachtrust van omwonenden mag er na 23.30 niet meer gevlogen worden vanaf de luchthaven in Berlijn.

Het leverde hilarische beelden op: uitblinker Victor Boniface die het zich dan maar gemakkelijk maakte door languit op de bagageband te gaan liggen. Union-speler Lucas Pirard was bovendien jarig, dus in de bus zongen zijn ploeggenoten hem nog toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naast Boniface waren er in het spektakelstuk nog wel meer uitblinkers. Twee ervan, voormalig Feyenoorder Bart Nieuwkoop en PSV-huurling Yorbe Vertessen, deden hun verhaal tegenover de Vlaamse Radio 1. Nieuwkoop gaf een puntgave assist voor de 2-3, Vertessen had daarvoor al voor 1-2 getekend.

Nieuwkoop: 'We maakten drie mooie goals, zonde van de tegengoals. We hadden het in het begin lastig, daarna werden we sterker aan de bal en vonden we het geluk met een paar heerlijke counters. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, het is heel jammer dat we het nog weggeven in de slotfase. Volgende week wordt weer een mooie, pittige wedstrijd', aldus de rechtsachter.

Vertessen had eenzelfde wedstrijd gezien. 'In het begin werden we wat overlopen. In de tweede helft braken we goed uit met de counters, ik kon makkelijk scoren omdat hun doelman niet helemaal goed stond. De terugwedstrijd wordt moeilijk: wij creëren veel kansen, zij ook. Het kan alle kanten op', blinkt de watervlugge Belg vast vooruit op de return. Die vindt volgende week in het stadion van stadgenoot Anderlecht plaats: het eigen, iconische Joseph Marienstadion voldoet niet aan de UEFA-eisen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Sint-Gillis
Meer over Union Sint-Gillis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.