'Bijlow is op dit moment de meest talentvolle Nederlandse keeper'

Reacties

Justin Bijlow was in het duel van Jong Oranje met Jong Frankijk een van de uitblinkers aan Nederlandse kant. Coach Erwin van de Looi was trots, maar niet verrast over het goede spel van de Feyenoord-goalie.

'Bijlow is op dit moment de meest talentvolle Nederlandse keeper'
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Bijlow werd voor het duel met de favoriete Fransen verkozen boven Ajax-goalie Kjell Scherpen, die in de groepsfase nog onder de Jong Oranje-lat mocht plaatsnemen. Op dat moment kwam Bijlow net uit een blessureperiode gerold bij Feyenoord.

'Ik denk dat geen enkele keeperstrainer, trainer of journalist zal ontkennen dat hij in zijn leeftijdscategorie de meest talentvolle keeper is op dit moment', zo is Van de Looi een dag na de 2-1 zege in de kwartfinale uiterst complimenteus. 'Hij heeft alleen best wel een rotjaar gehad met veel blessures.'

'Volgens mij is het voor een keeper wel belangrijk om veel te spelen', zo gaat Van de Looi verder. 'Hij heeft tegen Frankrijk geweldig gekeept. Aan de andere kant heeft Kjell ons ook geholpen, dankzij hem zijn we hier', zo is de coach van Jong Oranje ook lovend over de tweede doelman van de Nederlandse beloften. 'We hebben bij Jong Oranje geen keepersprobleem', luidt daarom de conclusie.

Met Bijlow en Scherpen in de selectie bereidt Jong Oranje zich nu voor op een weerzien met Duitsland. Donderdag staat de halve finale op het menu. In de groepsfase werd het 1-1.

Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.