Bij verliezend AS Monaco gaat de focus vanaf nu volledig op PSV

Reacties

AS Monaco heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen woensdag afgesloten met een 3-1 nederlaag in en tegen Southampton. Vanaf nu gaat de aandacht van de ploeg volledig op PSV.

Bij verliezend AS Monaco gaat de focus vanaf nu volledig op PSV

Monaco hoopte ongetwijfeld met een overwinning naar het eerste duel met PSV, dat voor komende dinsdag op het programma staat, te kunnen toeleven. Dat lukte niet, al zag het halverwege nog wel goed uit voor de ploeg uit het prinsdom. Bij rust stond Monaco op een 0-1 voorsprong dankzij Aleksandr Golovin, die de bal wat fortuinlijk voor zijn voeten had gekregen en vervolgens direct uithaalde.

In de tweede helft slaagde Southampton erin om de rollen om te draaien. Eerst zorgde Adam Armstrong voor de gelijkmaker, door uit een rebound binnen te tikken, en zijn bijna-naamgenoot Stuart Armstrong maakte vervolgens kort na zijn invalbeurt op fraaie wijze de 2-1. Het slotakkoord kwam op naam van James Ward-Prowse. Aan de kant van Monaco ontbrak Myron Boadu in de wedstrijdselectie en bleef Anthony Musaba van begin tot eind aan de kant.

Voor Monaco is de voorbereiding nu voorbij. De ploeg van Philippe Clement speelde vijf oefenwedstrijden en won er daar maar een van, tegen Portimonense SC (2-0). Van FC Porto en Southampton werd verloren; tegen Internazionale en Austria Wien speelde Monaco gelijk.

Dinsdag is Monaco de gastheer voor PSV, in de eerste ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren spelen voor die tijd eerst nog op zaterdag tegen Ajax, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.