Bij noodlijdend Barcelona blijft het maar over nieuwe spelers gaan

Reacties

Barcelona was deze zomer al behoorlijk actief op de zomerse transfermarkt, maar begon afgelopen zaterdag teleurstellend (0-0 tegen Rayo Vallecano) aan het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Xavi is nog niet tevreden over zijn selectie en zet in op nog meer transferactie van de noodlijdende Catalanen.

Bij noodlijdend Barcelona blijft het maar over nieuwe spelers gaan
© Pro Shots

Andreas Christensen, Raphinha en Robert Lewandowski hadden een basisplaats tegen Vallecano, terwijl Franck Kessié als invaller zijn debuut maakte. De nieuwkomers konden het verschil echter niet maken in een wedstrijd waarin Sergio Busquets met twee gele kaarten werd weggestuurd. Jules Koundé was er overigens nog niet bij. Barcelona heeft hem nog niet kunnen registreren.

Ondanks de financiële problemen blijft de transferhonger van manager Xavi groot. Volgens Spaanse media is er al een akkoord bereikt met Chelsea over de komst van Marcos Alonso; er moet alleen nog 'even' wat geld vrijgemaakt worden voor linkervleugelverdediger. Xavi is echter ook niet tevreden over zijn opties voor de rechterflank en zei zaterdag al dat 'Barcelona zich daar nog moet versterken'. Volgens Marca heeft Xavi toch maar weer eens gevraagd om César Azpilicueta, die onlangs verraste met een nieuw contract bij Chelsea. Toch zou een transfer voor de back niet onbespreekbaar zijn.

En dan is er ook nog de jacht op Bernardo Silva. Manchester City wil de Portugese middenvelder niet verkopen, maar dat is voor Barcelona geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Volgens de Catalaanse krant SPORT wordt er een 'slotoffensief' ingezet om Silva, die na vijf jaar in Engeland graag weer naar Zuid-Europa wil verhuizen, toch nog binnen te halen. De wens is dat Frenkie de Jong plaatsmaakt voor Silva, maar de Oranje-international weigert (vooralsnog) om te vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.