Manchester City laat van zich horen na geruchten over akkoord met Barcelona

Reacties

Manchester City heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op de geruchten dat er een akkoord zou zijn bereikt met Barcelona over een transfersom van ruim vijftig miljoen euro voor Bernardo Silva. De Engelse kampioen ontkent dit en benadrukt dat het de Portugees niet wil verliezen.

Manchester City laat van zich horen na geruchten over akkoord met Barcelona
© Pro Shots

De 28-jarige Silva staat hoog op de verlanglijst van Barcelona-trainer Xavi en de speler zelf wil graag naar Spanje verhuizen. Volgens The Athletic zijn ze bij City op de hoogte van deze transferwens. Silva staat sinds 2017 onder contract in het Etihad Stadium en wil, na vijf jaar in Engeland te hebben gespeeld, terug naar het zuiden van Europa.

Pep Guardiola is daar niet blij mee. Hij is erg gecharmeerd van Silva, die in het afgelopen seizoen nog in vijftig officiële wedstrijden van City meedeed. De Portugees international heeft nog een driejarig contract in Manchester. Beweerd werd dat Barcelona en City akkoord waren over een afkoopsom voor deze verbintenis, maar dit heeft City in de Engelse kranten ontkracht.

Barcelona-coach Xavi blijft hopen op de komst van Silva. Zijn komst lijkt echter alleen mogelijk te zijn als Frenkie de Jong plaatsmaakt. De Oranje-international is niet van plan om zijn koffers te pakken, zo werd woensdag maar weer eens breed uitgemeten in de Catalaanse sportkranten.

Bij Barcelona hopen ze dat Chelsea De Jong nog op andere gedachten kan brengen. SPORT brengt naar buiten dat de Londenaren en Barcelona een akkoord naderen over een transfersom voor de middenvelder. Barcelona werd het al eerder eens met Manchester United, maar De Jong wees een overstap naar de club van manager Erik ten Hag zelf af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.