Bij Groningen vertrokken Wormuth vindt opvallende nieuwe klus

Reacties

Frank Wormuth heeft na zijn ontslag bij FC Groningen weer nieuw werk gevonden. De Duitser gaat aan de slag bij de voetbalbond van Indonesië, waar hij adviseur wordt van Indonesië Onder-17.

Bij Groningen vertrokken Wormuth vindt opvallende nieuwe klus

Wormuth tekent in eerste instantie tot november, in verband met het WK Onder-17 in eigen land. Mogelijk dat de samenwerking daarna verlengd wordt. Wormuth moet de Indonesische voetbalbond PSSI adviseren en helpen met het ontwikkelen van trainingsmethoden.

Wormuth had even niets om handen na zijn vertrek bij Groningen. De club stelde hem in de zomer van 2022 aan, maar sprak achteraf van 'een grote inschattingsfout'. Wormuth voelde zich op zijn beurt aan zijn lot overgelaten en spande een arbitragezaak aan. Wormuth won de zaak: het ontslag van Groningen was in strijd met de reglementen. De Duitser kreeg uiteindelijk een ton meer dan de vergoeding die Groningen hem aanvankelijk wilde geven. De commissie bepaalde dat Wormuth iets meer dan 405.833 euro (inclusief transitievergoeding) moest ontvangen van de Groningers.

Wormuth (62) werkte voor zijn periode bij Groningen bij Heracles Almelo. Zijn naam werd ook even genoemd als mogelijke nieuwe trainer van FC Emmen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.