FC Groningen handelde in strijd met de wet in zaak Wormuth

Reacties

Frank Wormuth is door de arbitragecommissie van de KNVB grotendeels in het gelijk gesteld in zijn geschil met zijn ex-club FC Groningen. De commissie heeft geoordeeld dat de club zijn contract in strijd met de wet heeft opgezegd, zo blijkt uit het vonnis. Wel moet de Duitse coach genoegen nemen met een lager bedrag dat hij had geëist.

FC Groningen handelde in strijd met de wet in zaak Wormuth
© Pro Shots

FC Groningen moet Wormuth een bedrag van ruim vier ton betalen. Dit betreft de helft van de restwaarde van zijn contract plus een transitievergoeding van zo’n 23 duizend euro. Dit is ruim een ton meer dan de oorspronkelijke ontslagvergoeding die de club hem in november had uitgekeerd, kort na zijn gedwongen vertrek.

De zaak tussen FC Groningen en Wormuth draaide om de afwikkeling van het ontslag van de trainer. De Duitser had voor drie jaar getekend bij FC Groningen maar werd al na vier maanden ontslagen. Wormuth, die van mening was dat het niet aan hem kan worden toegerekend dat er sprake was van een mismatch, wees de arbitragecommissie erop dat de ontslagbepalingen in het contract in strijd waren met de wet.

Dit is de commissie met hem eens. Wel heeft de commissie anders geoordeeld over de hoogte van de vergoeding die de club hem nu moet betalen.

Wormuth had aanvankelijk de gehele restwaarde van zijn driejarige contract geëist, plus een billijke vergoeding voor zijn ontslag. Dit was bij elkaar een bedrag van meer dan één miljoen euro. Hoewel hij op juridische punten in het gelijk is gesteld, heeft de commissie besloten dat hij recht heeft op de helft van de restwaarde van zijn contract. Dit komt met de transitievergoeding erbij opgeteld betreft het een bedrag van iets meer dan 405.833 euro.

De commissie bepaalt zelf wat de hoogte van een ontslagvergoeding moet zijn. Dit wordt verder niet toegelicht in het vonnis.

In februari schreven we over de vechtscheiding tussen FC Groningen en Frank Wormuth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.