'Big spender' Lampard onder druk bij Chelsea: 'Het is crisis'

Reacties

Frank Lampard staat voor het eerst in zijn nog prille trainersloopbaan onder druk als manager van Chelsea. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen, terwijl er afgelopen zomer wel fors werd geïnvesteerd in de selectie.

'Big spender' Lampard onder druk bij Chelsea: 'Het is crisis'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Chris Sutton, voormalig spits en tegenwoordig analist, uit zijn zorgen over de recente prestaties van The Blues. 'Het is op dit moment crisis, omdat ze niet naar hun kunnen presteren', zei Sutton na het gelijkspel tegen Villa. Na een goede seizoensstart is het elftal van Lampard afgedaald naar de zesde plaats van de Premier League. 'Frank heeft een paar overwinningen nodig, want we weten dat het anders snel kan gaan bij Chelsea', liep Sutton op de zaken vooruit.

Clubeigenaar Roman Abramovich staat erom bekend snel in te grijpen als de sportieve prestaties tegenvallen. In de Engelse pers werd zelfs al gesuggereerd dat de Rus in Thomas Tuchel, dinsdag officieel ontslagen bij Paris Saint-Germain, een goede kandidaat zou zien als trainer.

Gerenoveerde selectie 
Vorig seizoen begon Lampard, kind van de club, zonder al te hoge verwachtingen aan zijn avontuur op Stamford Bridge. Door een transferverbod moest hij het doen zonder aankopen en zette hij in op het inpassen van eigen jeugd. Met succes: Chelsea eindigde als vierde en stelde zo deelname aan de Champions League veilig. Afgelopen zomer werd weer ouderwets de portemonnee getrokken en Lampard verwelkomde onder meer Hakim Ziyech, Kai Havertz en Timo Werner. 'Of we het nou leuk vinden of niet: het is een totaal ander seizoen voor Frank', aldus Sutton. 'Hij heeft flink met geld mogen smijten en daarom zal de druk alleen maar toenemen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud Chelsea-middenvelder Andy Townsend vindt dat Sutton te ver gaat door te spreken van een crisis. 'Het ontbreekt ze niet aan kansen de laatste weken en ook tegen Aston Villa vond ik dat ze genoeg creëerden. Zoals Frank al zei ontbeert het ze net aan dat laatste beetje geluk om het om te zetten in doelpunten. Van een crisis is verre van sprake', aldus Townsend, die lof had voor Lampards keuze een aantal defensieve wijzigingen door te voeren tegen Villa.

'Het was een moedige beslissing, tegen een tegenstander met een goede voorhoede', vond de analist, die tot slot nog vooruitblikte naar de topper van komend weekend, die door een corona-uitbraak bij Manchester City op losse schroeven staat. 'Als Frank vooraf wist dat die wedstrijd mogelijk wordt uitgesteld, denk ik dat hij tegen Villa andere keuzes had gemaakt.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.