Chelsea maakt pas op de plaats: 'Niet zo lang geleden waren we nog titelkandidaat'

Chelsea won slechts een van de laatste vijf Premier League-wedstrijden. Maandagavond kwamen The Blues niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Aston Villa van de scorende Anwar El Ghazi (1-1).

Chelsea
Chelsea
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Vorige week werd er nog wel met 3-0 gewonnen van West Ham United, maar tegen Everton (1-0 nederlaag), Wolverhampton Wanderers (2-1 nederlaag), Arsenal (3-1 nederlaag) en maandag dus ook tegen Aston Villa (1-1) lukte het Chelsea niet om te winnen. 'We speelden goed en verdienden eigenlijk om te winnen tegen een moeilijke tegenstander', zo sprak Chelsea-coach Frank Lampard na afloop bij de BBC​​​​​​​.

Chelsea begon nog goed met een goal van Olivier Giroud in de eerste helft, maar El Ghazi bepaalde kort na rust de eindstand op 1-1. 'Giroud levert altijd als hij speelt', zei Lampard over de spits die de bekritiseerde Timo Werner verving in de punt van de aanval. 'Hun goal had denk ik niet goed mogen tellen. Ze maakten hands in aanloop naar dat doelpunt. Vlak voor de neus van de assistent-scheidsrechter', zo stelde de Chelsea-manager dat de goal van El Ghazi niet had mogen tellen.

Maar de goal telde wel en dus moet Chelsea het doen met een zesde plek in de Premier League, zes punten achter koploper Liverpool. The Reds hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. En dat terwijl Chelsea door de vliegende start in de Premier League nog tot een van de grootste uitdagers van Liverpool werd gerekend voor de landstitel in dit seizoen. 'Een goede reactie na de nederlaag tegen Arsenal? Ja, al gaat het nu niet om een goed antwoord, maar om de resultaten. We zitten in een moeilijke fase en dan is een zege het enige dat telt. Een paar weken geleden tipten mensen ons nog als titelkandidaat, nu zitten we in een lastige fase', weet ook Lampard.