Pijnlijke cijfers schetsen doemscenario: is Werner de nieuwe Fernando Torres?

Reacties

Komt het nog goed met Timo Werner? Dat is een van de vragen die momenteel boven Chelsea hangt. De 24-jarige Duitser heeft de verwachtingen nog geenszins waar kunnen maken.

Pijnlijke cijfers schetsen doemscenario: is Werner de nieuwe Fernando Torres?
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Chelsea
Chelsea

In de zomerse transferperiode kwam de aanvaller voor liefst 53 miljoen euro over van RB Leipzig. Een klein half jaar later staat hij op acht treffers in 22 optredens. Vier van die goals maakte hij in de Premier League, waarvan de laatste alweer op 7 november. Tegen Sheffield United bepaalde de Duitser de eindstand op 4-1 voor de Londenaren.

Sindsdien scoorde Werner in tien duels niet. Op Boxing Day verloor daarom ook manager Frank Lampard het geduld. Hoewel hij zijn aanvaller in álle vijftien Premier League-duels dit seizoen in de basis zette, had hij na een helft tegen Arsenal genoeg gezien. Hoewel Chelsea door een verrassende 2-0 achterstand op zoek moest naar goals, mocht Werner halverwege in de kleedkamer achterblijven.

Voor de aanvaller, die steevast in een rol vanaf de linkerflank opereert bij Chelsea, is het een flinke poos geleden dat hij zo lang zonder treffer bleef. Tussen maart en september 2016 scoorde hij twaalf duels op rij niet. Het was de periode dat hij overstapte van VfB Stuttgart naar RB Leipzig, waar hij na weinig productieve wittebroodsweken alsnog zou ontbranden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lampard stak zaterdag niet onder stoelen of banken dat hij niet tevreden was over Werner. 'Een aanvaller zal op zijn doelpunten beoordeeld worden, maar nu gaf hij ons met en zonder de bal ook niet genoeg.'

Ook het vertrouwen van Lampard is aan erosie onderhevig, zo beaamde de Engelse coach. 'Aan de ene kant wil je hem tijd geven. Het is ook logisch dat hij dat nodig heeft; hij komt in een nieuwe competitie en bij een nieuwe club terecht. Aan de andere kant hebben we die tijd hier niet. Ik zal eens met hem gaan praten', zo kondigde de coach aan.

De fans maken zich inmiddels flink zorgen. Er werd al hardop gedroomd van een rol in de titelrace, maar de laatste tijd duidt daar maar weing op. Niet alleen werden drie van de vier laatste competitieduels verloren, de aanhang zal een beoogde topspits al eens eerder falen. In 2011 kwam Fernando Torres al superaankoop voor liefst 58 miljoen euro over van Liverpool, waar hij zich een absolute goalgetter had getoond. Bij Chelsea verging het hem een stuk slechter. Zo nu en dan scoorde hij nog wel, maar het ontzag maakte langzaam plaats voor hoon. Aan Werner de taak dat proces de komende maanden om te keren.

Spelersprofiel

T. Werner


Geboortedatum:
6 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Stuttgart
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.