Big spender Arsenal gaat na Ødegaard snel nog een miljoenenaankoop presenteren

Reacties

Arsenal pakt door. Na de komst van Martin Ødegaard is ook Aaron Ramsdale op weg naar Londen, zo bevestigde manager Mikel Arteta vrijdag tijdens een persconferentie richting de Premier League-thuiswedstrijd tegen Chelsea van zondag.

Big spender Arsenal gaat na Ødegaard snel nog een miljoenenaankoop presenteren
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Voor de 23-jarige keeper van Sheffield United telt Arsenal volgens Engelse media 24 miljoen pond (28 miljoen euro) neer. Mogelijk is Ramsdale tegen Chelsea al inzetbaar. 'We zullen zien. We moeten nog wel wat papierwerk regelen. Zijn medische keuring is achter de rug, maar er is nog een aantal losse eindjes', sprak Arteta.

Eerder op de dag heette Arsenal wel alvast Ødegaard welkom. Voor naar verluidt 35 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen wordt de spelmaker overgenomen van Real Madrid, dat de Noor vorig seizoen na de winterstop al stalde in Londen.

Als ook nog Ramsdale wordt vastgelegd, stijgt Arsenal naar de eerste plaats in het klassement van clubs die deze zomer de meeste uitgaven aan transfers deden, zie onderstaande tabel. Eerdere eyecatchers die werden gepresenteerd waren Ben White (bijna zestig miljoen euro) en Albert Sambi Lokonga (dik vijftien miljoen euro).

De transferdaden verhogen de druk op Arteta, die de competitie vorige week inzette met een 2-0 verlies bij Brentford. 'We hadden een bijzondere aanloop naar dat duel', zo verwijst de Spanjaard naar de coronagevallen van onder anderen Willian, Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette die pas donderdag bekendgemaakt werden. 'Het werkte in die wedstrijd gewoon niet, maar de interne reactie is ongelooflijk positief geweest. We hebben nog een heel seizoen voor ons en we sluiten ons af voor alle negativiteit.'

Arteta meldde ook dat hij 'verrast' was dat het treffen met Brentford vanwege de coronagevallen niet werd uitgesteld.

Big spenders:

Club Uitgaven
Manchester City 127,5 miljoen euro
Manchester United 125 miljoen euro
Arsenal 119 miljoen euro
Chelsea 115 miljoen euro
Aston Villa 105,6 miljoen euro

Cijfers via Transfermarkt.de.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.