Ødegaard laat Real na elf duels achter zich: Arsenal slaat toe

Reacties

Martin Ødegaard maakt definitief de overstap van Real Madrid naar Arsenal. De ex-speler van onder andere SC Heerenveen en Vitesse speelde vorig seizoen al op huurbasis voor The Gunners.

Ødegaard laat Real na elf duels achter zich: Arsenal slaat toe
© Pro Shots

De dertigvoudig Noors international kwam slechts elf officiële duels uit voor De Koninklijke, nadat hij al op zestienjarige leeftijd werd ingelijfd.

Volgens Spaanse media is er een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid met de transfer en tekent Ødegaard tot medio 2026 bij The Gunners. Arsenal doet hier geen mededelingen over. Wel is bekend dat de nieuwe aanwinst het shirt met rugnummer 8 zal krijgen en dat hij zondag nog niet inzetbaar zal zijn in het Premier League-duel met Chelsea.

Verhuur
Voor Ødegaard zit zijn periode bij Real Madrid er dus op, zonder dat hij er ooit doorbrak. De aanvallende middenvelder werd in het seizoen 2016/17 voor het eerst verhuurd. Hij streek tijdens de winterse transferperiode neer in Heerenveen. Hij speelde er zestien Eredivisie-duels en maakte één doelpunt. Het seizoen erop bleef hij in Friesland en was hij iets succesvoller. In 24 wedstrijden wist hij twee keer te scoren.

Vitesse
Zijn beste seizoen in Nederland beleefde hij daarna bij Vitesse. Hij maakte negen doelpunten in de Eredivisie, om daarna een tijdelijke stap te zetten naar Real Sociedad. Zes assists en vier goals verder, keerde hij terug bij Real. Daar speelde hij zeven officiële wedstrijden om aan zijn vierde club verhuurd te worden: Arsenal. Daar speelde hij veertien Premier League-wedstrijden en scoorde hij eenmaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.