Bevrijde Dybala bedankt Pirlo en hekelt 'onjuiste' verhalen in Italiaanse media

Reacties

Cristiano Ronaldo eiste zondag met twee goals in zijn honderdste duel voor Juventus de hoofdrol op, maar ook voor Paulo Dybala was er reden tot blijdschap. De Argentijnse aanvaller maakte tegen Genoa zijn eerste Serie A-doelpunt in vijf maanden tijd.

Bevrijde Dybala bedankt Pirlo en hekelt 'onjuiste' verhalen in Italiaanse media
© Pro Shots
Genoa
Genoa
1 - 3
Juventus
Juventus

Toen Dybala begin juli zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen maakte tegen Torino (4-1) stak hij nog in blakende vorm, gezien het feit dat die treffer destijds zijn vijfde op rij was in een Serie A-duel. Daarna brak echter een lastige periode aan voor de 27-jarige linkspoot, die worstelde met de naweëen van een coronabesmetting en dit seizoen nog maar mondjesmaat in actie kwam onder de nieuwe trainer Andrea Pirlo.

Zondag begon Dybala aan de zijde van Cristiano Ronaldo echter voor het derde Serie A-duel op rij in de basis en dat leidde in de 57ste minuut tot de openingstreffer tegen Genoa. Tot blijdschap van Pirlo. 'Paulo had dit doelpunt nodig om een mentale en fysieke barrière te doorbreken. Hij deed het vandaag goed en we zijn heel blij voor hem. Zijn prestaties zijn recent verbeterd en hij verdiende dit doelpunt', zei de trainer bij Sky Italia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dybala gaf toe dat hij het doelpunt nodig had. 'Goals geven aanvallers vertrouwen en ik had het echt nodig. Ik voelde me in veel wedstrijden niet relaxed als ik aan de bal kwam. Ik was mezelf niet, maar ik voelde dat dit gevoel elke wedstrijd een beetje verdween', zei La Joya, die de laatste tijd misschien wel te veel heeft nagedacht. 'Dat was misschien mijn grootste fout, daardoor was ik niet relaxed in het veld. Dit kan heel erg helpen.'

Dybala rende na zijn doelpunt naar Pirlo toe om hem te omhelzen en stelde dat zijn relatie met de trainer van Juve prima is. 'We praten heel veel en hij is iemand die over het algemeen juist weinig praat, dus het is bijzonder om die persoonlijke gesprekken met hem te hebben.' En dat Pirlo aan Dybala vasthield, terwijl Álvaro Morata weer beschikbaar was na een schorsing, duidt ook op het vertrouwen van de voormalige spelmaker.

Contract
Dybala greep de gelegenheid ook aan om zich kritisch uit te laten over de Italiaanse media, die voor spanning zorgden rond zijn persoon met verhalen dat hij zijn contract weigert te verlengen en exorbitant hoge salariseisen heeft. 'Er zijn zoveel dingen gezegd over mijn contract die niet waar zijn en dat stelt me teleur. Door het over zulke bedragen te hebben in deze situatie, zet de fans tegen mij op ondanks alle liefde die ik voor Juventus heb.'

Zelf is Dybala dan ook niet van plan te vertrekken bij Juventus, ondanks alle verhalen daarover. 'Ik hou van Juventus', stelde hij onomwonden. 'Ik heb altijd gezegd dat ik bij Juventus wil blijven. Ik heb een goede relatie met de fans en die dingen zijn alleen maar gezegd om mensen tegen mij in het harnas te jagen. Ik ben heel loyaal aan deze club en de mensen weten dat', aldus de Argentijn, wiens huidige contract afloopt in de zomer van 2022.

De voorpagina van Tuttosport: 'De terugkeer van La Joya'
De voorpagina van Tuttosport: 'De terugkeer van La Joya'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer P. Dybala
Meer over P. Dybala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.