Beugelsdijk legt uit waarom hij denkt dat ADO niet degradeert

Reacties

Bijna direct na de nederlaag tegen AZ richtte ADO Den Haag-boegbeeld Tom Beugelsdijk het vizier al op vrijdag, wanneer Fortuna Sittard-thuis op het programma staat.

Beugelsdijk legt uit waarom hij denkt dat ADO niet degradeert
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

'Dat is de ultieme wedstrijd voor ons', aldus Beugelsdijk in gesprek met FOX Sports na het 4-0 verlies in Alkmaar. Nummer zeventien ADO Den Haag heeft liefst zeven punten minder dan PEC Zwolle en Fortuna Sittard, die positie vijftien en zestien met elkaar delen. Aan het einde van de rit degraderen de nummer zeventien en achttien rechtstreeks.

'We staan nu op een plek waar we al tien jaar niet hebben gestaan, denk ik. Althans, niet zo dicht op de deadline', weet Beugelsdijk. 'Dit gaat me heel erg aan het hart. Deze club mag niet degraderen.' Strijdbaar vervolgde hij: 'Wij gaan niet degraderen, wij gaan er alles aan doen om erin te blijven. We krijgen nog duels met Fortuna Sittard, FC Emmen, VVV-Venlo en PEC Zwolle. Allemaal concurrenten, we moeten dus geloof houden. Het maakt me niet uit hoe we die duels winnen.'

Pardew
Beugelsdijk was een van de spelers in de vijfmansdefensie die Alan Pardew had uitgedokterd. 'We zijn er op de achtergrond een paar weken mee bezig zijn geweest', meldde de trainer van ADO Den Haag over het aangepaste systeem. 'Hiermee wilden we solide zijn, maar we maakten helaas individuele fouten. Dit is de eerste keer dat ik het systeem heb aangepast. Vrijdagavond moet het veel beter.'

ADO Den Haag had tegen AZ slechts 24,4 procent balbezit, het laagste percentage voor een team in een Eredivisie-duel in het lopende seizoen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Feestwedstrijd voor AZ, ADO bood nauwelijks weerstand'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.