ADO raakt verder achterop: er zijn geen excuses meer voor Pardew

Reacties

Voor ADO Den Haag is de missie om directe degradatie te ontlopen zaterdag weer wat zwaarder geworden. Waar PEC Zwolle na een krankzinnige slotfase wist te winnen van Vitesse, daar moest ADO genoegen nemen met een punt tegen Heracles Almelo. En zo groeide de achterstand.

ADO raakt verder achterop: er zijn geen excuses meer voor Pardew
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

ADO heeft na zaterdag zes punten minder dan nummer zestien Fortuna Sittard en nummer vijftien PEC. 'Het valt net niet onze kant op', verzuchtte Lex Immers na het doelpuntloze gelijkspel met Heracles. De middenvelder kreeg zelf de grootste kans om ADO aan de drie o zo welkome punten te helpen, maar hij stuitte (net als Omar Bogle) op Heracles-keeper Janis Blaswich.

'We hebben best een hele hoop wedstrijden gehad die we hadden moeten winnen', meende Immers voor de camera van FOX Sports. 'Als je dat bij elkaar gaat optellen, kom je nu toch tien punten tekort. Je moet gewoon een keer winnen. Maar we zijn nog niet verloren en als spelers blijven we allemaal bij elkaar. We blijven net zolang vechten tot onze laatste kans echt is geweest.'

ADO speelt dit seizoen nog tegen mede-laagvliegers Fortuna (thuis), FC Twente (uit), FC Emmen (thuis), VVV-Venlo (uit) en PEC Zwolle (thuis) en Alan Pardew ziet dan ook nog voldoende mogelijkheden voor zijn ploeg. 'Dat zijn natuurlijk enorm belangrijke wedstrijden voor ons, maar ook in die andere wedstrijden zullen we punten moeten halen', aldus de coach.

Hij heeft er vertrouwen in dat dit zal gaan lukken. 'Ik haal veel positieve dingen uit vandaag, we zijn niet ver van een zege verwijderd. Mensen zeggen dat we tactisch verkeerde keuzes hebben gemaakt, maar ik denk niet dat dit het geval is. Soms heb ik spelers misschien op een verkeerde plek gezet, omdat ik ze nog niet goed genoeg kende. Maar ik leer mijn spelers nu kennen, ik weet waar ze kunnen spelen. Er zijn dus geen excuses meer.'

Wormuth
Frank Wormuth, coach van Heracles Almelo, wilde het duel bij ADO zo snel mogelijk vergeten. 'De wind maakte voetballen heel moeilijk en het veld werkte ook niet mee.' Maar speelt Heracles zijn thuiswedstrijden niet op precies eenzelfde kunstgrasveld als dat van ADO? 'Nee, wij hebben een superveld! Vraag maar aan de spelers van Ajax', knipoogde Wormuth.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.