Bestuursraad Ajax vraagt rvc in brief om heroverweging van ontslag Kroes

Reacties

De bestuursraad van Ajax heeft de raad van commissarissen bij de Amsterdamse club verzocht om het voorgenomen ontslag van Alex Kroes te heroverwegen. Dat staat in een brief van de bestuursraad naar de leden van Ajax, die bij de NOS en De Telegraaf in handen is gekomen.

Bestuursraad Ajax vraagt rvc in brief om heroverweging van ontslag Kroes
© Pro Shots

De bestuursraad, die 73 procent van de aandelen van Ajax vertegenwoordigt, schrijft dat er gesprekken zijn gevoerd met de clubleiding en Kroes, die begin deze maand werd geschorst als algemeen directeur omdat hij ervan wordt verdacht te hebben gehandeld met voorkennis bij het kopen van Ajax-aandelen.

'De Bestuursraad is zich zeer zeker bewust van de bestuurlijke regels en de complexiteit aangezien Ajax een beursgenoteerde onderneming is', staat in de brief. 'Toch gelooft zij dat een heroverweging mogelijk is welke kan leiden tot een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook.'

'De Bestuursraad heeft tevergeefs op verschillende manieren getracht op korte termijn een gesprek te arrangeren. De Bestuursraad wil niet wachten tot de BAVA van 21 mei a.s. aangezien voor Ajax de belangrijkste voetbal weken aanbreken, zowel binnen maar vooral ook buiten het veld. De Bestuursraad roept de Raad van Commissarissen dan ook op om toch echt komende week met elkaar te kijken wat er nodig is om tot een heroverweging te komen die het belang van Ajax dient', schrijft de bestuursraad.

Rvc-voorzitter Michael van Praag liet eerder al weten dat een terugkeer van Kroes uitgesloten is. Ook in een andere functie ziet Van Praag geen heil in een rentree van de geschorste algemeen directeur. Ajax heeft Kelvin de Lang inmiddels aangesteld als technisch manager. De Lang moet de Amsterdammers samen met directeur voetbal Marijn Beuker, ondersteund door commissaris Danny Blind en technisch adviseur Louis van Gaal, door een pittige transferzomer loodsen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.