Bestuurscrisis SC Heerenveen nadert ontknoping

Reacties

De bestuurscrisis bij SC Heerenveen komt op korte termijn tot een ontknoping. De uitkomst: een frisse start voor een club die hunkert naar nieuw bestuurlijk elan.

Bestuurscrisis SC Heerenveen nadert ontknoping

Daarmee wordt gehoor gegeven aan een breed gedragen verzet onder tal van actoren binnen en rond SC Heerenveen. Zij hebben de situatie bij de club het afgelopen jaar van kwaad tot erger zien gaan en hebben de voorbije maanden aan de alarmbellen getrokken. Eerst bij de raad van commissarissen, later bij het Stichtingsbestuur. Een bloemlezing van hun zorgen: afhakende sponsoren en supporters, de zorgwekkende financiële positie van de club en de sportieve stagnatie. Tot overmaat van ramp kwam directeur Luuc Eisenga met enkele grote geldschieters in aanvaring en trad de raad van commissarissen niet op.

Het Stichtingsbestuur heeft daarom besloten dat het tijd is voor een nieuwe koers en daarbij horen ook andere mensen. Op korte termijn treedt dit orgaan naar buiten met de details van deze omwenteling.

Prioriteit van het alles overkoepelende orgaan van SC Heerenveen is dat er in dat proces geen mensen beschadigd raken. Met andere woorden: afscheid moet genomen worden door de voordeur. In dat opzicht komt het goed uit dat de club binnenkort goede sier kan gaan maken met de jaarcijfers over het seizoen 2017/18. Het operationele tekort zal fors zijn, maar na verrekening van de transfers van onder meer Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Joost van Aken staat er onder de streep een dikke plus. Dus: de vertrekkende mannen uit de leiding kunnen zichzelf met een positieve noot uitgeleide kunnen doen, wijzend op het feit dat de club onder hun hoede voor het derde jaar op rij een mooie winst geboekt heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.