Bonje in Friesland: Heerenveen en hoofdsponsor lijnrecht tegenover elkaar

Reacties

De relatie tussen SC Heerenveen en hoofdsponsor GroenLeven staat op knappen, melden bronnen binnen het Abe Lenstra Stadion aan Voetbal International.

Bonje in Friesland: Heerenveen en hoofdsponsor lijnrecht tegenover elkaar

Er zit al langer ruis op de lijn tussen beide partijen. Tijdens een gesprek afgelopen woensdag zijn de club en GroenLeven lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Een definitieve breuk is volgens ingewijden een kwestie van tijd.

Het conflict tussen club en hoofdsponsor sluimert al langer. Bij het aangaan van het hoofdsponsorschap in 2016 werd overeengekomen dat GroenLeven zonnepanelen op het dak van het stadion zou aanbrengen. Al snel bleek dat Heerenveen toezeggingen had gedaan die het niet kon nakomen. De zeggenschap over het Abe Lenstra Stadion ligt namelijk niet bij de club, maar bij Sportstad Heerenveen. Daarvan huurt Heerenveen het stadion. Dat SC Heerenveen zijn deel van de afspraak niet kon nakomen resulteerde voor GroenLeven in een flinke schadepost. Het sponsorcontract van GroenLeven loopt na dit seizoen af.

In een reactie laat directeur Luuc Eisenga van Heerenveen weten dat hij zich niet herkent in de geschetste situatie. 'We zijn met elkaar in gesprek over verlenging', zegt hij. 'Zolang die gesprekken lopen, treden we niet naar buiten over de inhoud.'

Eerder stonden we op VI PRO stil bij de situaties van Heerenveen en FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.