'Bestraffen hands van Aké zou bespottelijk zijn geweest'

Bournemouth hield een punt over aan het bizarre duel met Watford. Nathan Aké speelde daarin een voorname rol.

Bournemouth leek woensdag op weg naar een nederlaag nadat Watford binnen een half uur een 0-2 voorsprong had genomen. 'Het was onze kracht om nooit op te geven en we hadden uiteindelijk de wedstrijd moeten winnen', zei manager Eddie Howe na het doelpuntrijke gelijkspel. 'Het was een van die wedstrijden die bizar was geweest als het bij 3-3 was gestopt.'

Aké zette in de 34ste minuut met de eerste Bournemouth-treffer van de avond de comeback in. Het was ook het beginpunt van een bizarre periode van zes minuten. Nadat de stofwolken waren neergedaald stond er een 3-3 stand op het scorebord.

Ondanks kansen voor beide teams bleven meer treffers uit. Aké stond daarbij ook op een ander moment in de aandacht. In de slotfase claimde Watford een strafschop wegens hands van de Oranje-international. 'Het zou bespottelijk zijn geweest als dat zou zijn bestraft', zei Howe. 'Het was een lastige beslissing voor de scheidsrechter en zo laat in de wedstrijd.'

Zijn Watford-collega Javi Gracia was een andere mening toegedaan. 'Misschien als er andere arbitrale beslissingen waren genomen, was het resultaat ook anders geweest. Zoals bij die laatste van Aké. Als je de bal met je hand raakt in het strafschopgebied, dan is het een penalty.'