Besiktas lachende derde na remise Sneijder en Van Persie

Reacties

Galatasaray heeft toch nog een rol gespeeld in de Turkse titelstrijd. In een tamme derby bracht het Fenerbahçe schade toe (0-0), waardoor Besiktas de lachende derde is.

Besiktas lachende derde na remise Sneijder en Van Persie

In de verwoede poging om nog wat van het seizoen te maken, stuurde trainer Jan Olde Riekerink (foto) bij Galatasaray zowel Wesley Sneijder als Ryan Donk het veld in, waar basisspeler Robin van Persie voor de Nederlandse inbreng zorgde bij de rivaal. Fenerbahçe kon bij winst in het eerder wegens terreurdreiging afgelaste duel op drie punten komen van lijstaanvoerder Besiktas.

De beste kansen waren echter voor de thuisclub, met Selçuk Inan al in de openingsfase gevaarlijk van afstand. Lukas Podolski dacht vlak voor rust de score te openen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Waar de gemoederen nog weleens hoog oplopen in onderlinge duels tussen de Turkse topclubs, was deze derby in de Türk Telekom Arena een relatief matte vertoning. Met ook amper kansen om de wedstrijd tot leven te brengen. Van Persie werd nog afgelost door Fernandão, maar ook hij kon niet voorkomen dat de bezoekers verder achterop raakten in de titelstrijd.

Besiktas is met een voorsprong van vijf punten op Fenerbahçe zes wedstrijden voor het eind op jacht naar de eerste titel sinds 2009. Met 25 punten (!) minder dan de koploper staat Galatasaray zesde. Wel rest voor het elftal van Olde Riekerink het bekertoernooi, waarin het de halve finale heeft bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.