Besiktas gaat in afwachting van komst Van Bronckhorst hard onderuit

Reacties

Besiktas hoopt Giovanni van Bronckhorst snel te kunnen presenteren als zijn nieuwe hoofdtrainer. Nog zonder de Nederlander op de bank kreeg de Turkse topclub vrijdagavond een volgende dreun, deze keer uitgedeeld door Kasimpasa-spits Nuno Da Costa: 1-3.

Besiktas gaat in afwachting van komst Van Bronckhorst hard onderuit
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 3
Kasımpaşa
Kasımpaşa

Besiktas is bezig aan een teleurstellend seizoen en heeft richting de helft van de competitie al geen zicht meer op het winnen van de landstitel. Van Bronckhorst is aangewezen als de man die de boel weer op de rit moet krijgen. Hij wil echter Jean-Paul van Gastel meenemen als zijn assistent en NAC Breda laat zijn hoofdtrainer vooralsnog niet gaan.

Van Bronckhorst zit in de wachtkamer en dus zat Serdar Topraktepe vrijdag tegen Kasimpasa weer als interim-trainer op de bank. Hij boekte vlak voor de jaarwisseling nog een 1-2 zege op Hatayspor, maar dat succes kreeg in eigen huis geen vervolg. Besiktas verloor met 1-3, door een hattrick van Da Costa, en heeft nu al vijftien punten minder dan Fenerbahçe en Galatasaray. Die ploegen hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld hebben en kunnen dus nóg verder gaan uitlopen.

In de komende dagen hoopt Besiktas nu duidelijkheid te krijgen over de komst van Van Bronckhorst. Hij zou dan al de vijfde hoofdtrainer (!) van dit seizoen worden, na interim-manager Topraktepe, Riza Calimbay, Burak Yilmaz en Senol Günes. Burak hield het bij zijn eerste klus als hoofdtrainer maar een maand vol bij Besiktas, dat tot dusver zestien keer kampioen van Turkije werd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.