Besiktas voert druk op en doet officieel bod op Van Gastel

Reacties

Besiktas wil op korte termijn de presentatie van Giovanni van Bronckhorst realiseren. De oefenmeester zou dolgraag Jean-Paul van Gastel aan zijn staf toevoegen. Daarom heeft Besiktas een uiterste inspanning gedaan om NAC Breda, de huidige werkgever van Van Gastel, te overtuigen hem te laten gaan.

Besiktas voert druk op en doet officieel bod op Van Gastel
© Pro Shots

Volgens ingewijden heeft NAC op de zenuwen van Besiktas gewerkt. De Turkse topclub wil de portemonnee trekken om de trainer van de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie los te weken, maar is de starre houding van de Bredanaars beu. Daarom heeft de club een take it or leave it-bod gedaan. Tot laat op de woensdagavond krijgt de club kans om op een aanbod in te gaan.

Besiktas zou een bod aan NAC gedaan hebben om het plotselinge vertrek van Van Gastel financieel te compenseren en aan de wensen van de beoogde nieuwe hoofdtrainer te voldoen. Van Bronckhorst wordt deze week nog gepresenteerd, is de verwachting, mits het allemaal succesvol afgehandeld wordt op het trainingskamp van NAC in Sevilla. Van Bronckhorst heeft zijn lot namelijk aan Van Gastel verbonden.

Van Gastel zelf is allang akkoord om Van Bronckhorst te volgen naar Istanbul, maar wacht op een ja-woord van NAC. De oefenmeester kan zich financieel gigantisch verbeteren. Als NAC niet akkoord gaat met de financiële afwikkeling van het contract, dan blijft de Bredanaar op zijn post zitten. Dat heeft ook mogelijk effect op de voortgang van de aanstelling van Van Bronckhorst in Istanbul.

Dinsdagavond liet de club nog weten dat een vertrek onbespreekbaar was, maar de uiterste poging van Besiktas kan wellicht voor verandering zorgen. Overigens stond Van Gastel ondanks zijn vurige vertrekwens woensdag gewoon op het trainingsveld van NAC. In Sevilla bereidt de club zich voor op de tweede seizoenshelft. In Turkije zal het hoge spel vol spanning gevolgd worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.