Beschamende uitschakeling Utrecht in Europa League

Een blamage voor FC Utrecht. De Domstedelingen zijn in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Luxemburgse Differdange 03. Na de 2-1 uitnederlaag werd het nu op eigen bodem 3-3 nadat het dramatisch verdedigende Utrecht een 3-1 voorsprong uit handen gaf.

Beschamende uitschakeling Utrecht in Europa League

Waar Utrecht in de beginfase wel aandrong en de Luxemburgers terug dwong, was halverwege het eerste bedrijf opnieuw Omar Er Rafik de plaaggeest. In Luxemburg was hij ook al twee keer trefzeker en nu kopte hij van dichtbij raak.

Utrecht kwam nog wel voor rust langszij. Een lange bal van Gevero Markiet werd compleet verkeerd ingeschat door doelman Julien Weber, die op onverklaarbare wijze onder de bal doorliep en zo Jacob Mulenga de kans bood om binnen te tikken.

Na de onderbreking kwam de formatie van coach Jan Wouters goed uit de startblokken. Na vier minuten werd Mulenga met een soepel passje bediend door Jens Toornstra en kon de Zambiaan een verdediger uitkappen en raak schieten.

Weer vier minuten later was het al 3-1. Invaller Cedric van der Gun bood Mulenga (foto) een niet te missen kans. Met een intikker completeerde de spits, die al weken in verband wordt gebracht met een vertrek, zijn hattrick.

Domme overtredingDe Luxemburgers waren door de glansrol voor Mulenga allesbehalve uit het veld geslagen. Yannick Bastos raakte met zijn inzet de paal. Door een domme overtreding van Kaj Heerings op Er Rafik kregen de gasten even later een strafschop. Geoffrey Franzoni maakte de belangrijke 3-2. Tot overmaat van ramp moest Utrecht ook nog de 3-3 toestaan. Bastos schoot tegendraads hard raak. Even daarvoor had Omar Bisevac al de kruising geteisterd met een hard schot.

Hoewel Utrecht het nog wel probeerde, bleef het bij een gelijkspel. Zodoende bekert Differdange door en is in de derde voorronde het Noorse Tromsø IL de tegenstander.

Voor Wouters en Utrecht zijn de druiven zuur: het zo zwaar bevochten Europa League-ticket dat middels de play-offs werd binnengesleept vorig seizoen heeft de club slechts één tweeluik opgeleverd. Onder een hels fluitconcert verlieten de spelers na het laatste fluitsignaal het veld. FC Utrecht lijkt zodoende nog het nodige werk te moeten verzetten om in de competitie weer hoge ogen te gooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen