Beschamend Europees verlies Utrecht in Luxemburg

FC Utrecht heeft in de heenwedstrijd tegen FC Differdange 03, in de tweede voorronde van de Europa League, een blamerende nederlaag geleden. In Luxemburg was Omer Er Rafik met twee doelpunten de uitblinker.

Mulenga (die op het punt staat om de Domstedelingen te verlaten, maar toch een basisplaats had) zorgde voor een bliksemstart van de bezoekers, want al in de tweede minuut opende hij de score op aangeven van Teijsse. Het vroege doelpunt leek FC Utrecht vleugels te geven, want al snel kreeg het kansen op een grotere voorsprong in Luxemburg. Vooral Mulenga mocht het zich aanrekenen dat de nummer vijf van de Eredivisie van afgelopen seizoen niet verder uitliep.

In de 26ste minuut kwam Differdange op gelijke hoogte door een treffer van Er Rafik en twaalf minuten na rust zorgde hij ook voor de verrassende voorsprong van de Luxemburgers. Na rust had FC Utrecht weinig in te brengen en mocht de ploeg van Wouters van geluk spreken dat het slechts bij 2-1 bleef. Zo haalde aanvoerder Mark van der Maarel nog een bal van de doellijn.

Kenny Teijsse maakte in het Stade Josy Barthel zijn debuut. FC Utrecht-trainer Jan Wouters liet hem in de basis starten als vervanger voor de geblesseerde Dave Bulthuis.

Over een week staat in De Galgenwaard de return op het programma en daar moet FC Utrecht de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Vrijdag staat al de loting voor de derde voorronde op het programma, waardoor duidelijk wordt tegen wie FC Utrecht of FC Differdange 03 hierna speelt. <br /><br />