VI 30: Bojan maakt Ajax trots, PSV, Pot en FC Utrecht

Bojan Krkic zorgt voor hooggespannen verwachtingen bij Ajax. De Spaanse aanvaller, gehuurd van Barcelona, staat deze week op de cover van Voetbal International.

VI 30: Bojan maakt Ajax trots, PSV, Pot en FC Utrecht

VI-verslaggever Simon Zwartkruis ging op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Bojan eigenlijk naar Nederland is gekomen. En wat valt er eigenlijk van hem te verwachten? Johan Cruijff, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Henk ten Cate en Bojan zelf komen uitgebreid aan het woord.

In VI 30 leest u eveneens alles over een revolutionaire stap die PSV mogelijk gaat nemen. De Eindhovense club overweegt in zee te gaan met een buitenlandse investeerder, die miljoenen voor Adam Maher over zou hebben. Wie is deze investeerder?

De inmiddels afgezwaaide Cor Pot had wisselend succes met Jong Oranje op het EK Onder-21. Tijdens het toernooi kreeg hij een aanvaring met Louis van Gaal. In de nieuwe editie van VI doet Pot een boekje open; over zichzelf en de bondscoach van Oranje. Bestel nu VI 30 in de VI Webshop Deze week het vierde deel van de befaamde rubriek Pezen in de Provincie. Verslaggever Iwan van Duren trok langs velden en feesttenten en belandde in Groesbeek, Menaldum, op het afscheidsfeest van Mark van Bommel, in het Duitse Oberhausen en in De Kuip, op de Open Dag van Feyenoord.

VI ging afgelopen week ook naar Luxemburg, waar FC Utrecht begon aan het Europese avontuur. Een indringend verslag van een tranendal waarin de Eredivisie-revelatie van afgelopen seizoen het moest afleggen tegen de sigaretrokende amateurs van FC Differdange 03.

Ook in Voetbal International deze week:

- Guus Hiddink over zijn vertrek uit Dagestan

- De nieuwe wereld van Henk Fräser

- Kroniek Balverliefd: Rangers FC en Fernando Ricksen

- Een masterclass van Lex Immers over de positie van aanvallende middenvelder

- Analyse: Nederland kampt met spitsenschaarste

- Vooruitblik op de Johan Cruijff-Schaal AZ-Ajax

- Het probleem van FC Groningen-spits David Teixeira

- Reportage Heracles Almelo

- Nederland heeft weinig te verwachten van Financial Fair Play

- Roda JC anno 1994

- De cultuuromslag van NAC Breda

- Insiders over de loodzware klus van Manchester United-manager David Moyes

- Diego Michiels; hoe een onbekende Nederlandse speler een ster werd in Indonesië en daar in de gevangenis terechtkwam

- Michael Higdon, de nieuwe spits van NEC

- 125 jaar voetbal in Nederland: de triomftocht van Juliana uit Kerkrade

- Poster selectie Bayern München VI nr. 30/2013 ligt vanaf woensdag 24 juli in de winkel. Snelle bezorging kan ook. Bestel het nummer direct in de VI Webshop. Vóór 17.00 besteld, volgende werkdag in huis.

De digitale editie van VI 30 is vanaf woensdag ook verkrijgbaar op iPad. Installeer de app VI digitaal en download VI nr. 30. Ook voorgaande nummers zijn direct te downloaden. Deze service is gratis voor VI-abonnees. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's