Beroerde middag voor Fer, opluchting bij Meulensteen

Waar René Meulensteen een cruciale zege boekte met Fulham, daar bewees Leroy Fer zijn Norwich City een slechte dienst.

Crystal Palace – Norwich City 1-1
Voor Leroy Fer is het nieuwe jaar slecht begonnen. De middenvelder van Norwich City beleefde een ongelukkige wedstrijd tegen Crystal Palace. In de 43ste minuut veroorzaakte de Oranje-international een strafschop met een overtreding op Mile Jedinak. Jason Puncheon benutte de buitenkans en bracht zo de wedstrijd weer in evenwicht. Bradley Johnson had Norwich vier minuten voor de gelijkmaker op voorsprong gebracht.

Op een door zware regenval zware grasmat op Selhurst Park kreeg het duel voor Fer in de 83ste minuut een volgende schaduwkant. De middenvelder kreeg voor een domme overtreding op wederom Jedinak zijn tweede gele kaart. Voor het resultaat had de uitsluiting geen gevolgen, waardoor beide ploegen veroordeeld blijven tot de onderste regionen.

Fulham – West Ham United 2-1
Fulham heeft zich gerevancheerd voor de pijnlijke 6-0 nederlaag tegen Hull City. De start van het degradatieduel met West Ham United was nog slecht voor de ploeg van manager René Muelensteen door de treffer van Mohamed Diamé, die al in de zevende minuut Craven Cottage voor het ergste deed vrezen. Maar nog in de eerste helft keerden de kansen voor Fulham. Naast de gelijkmaker van Steve Sidwell incasseerde West Ham-aanvoerder Kevin Nolan op slag van rust een directe rode kaart wegens natrappen.

Ondanks de numerieke meerderheid kostte het Fulham veel moeite de wedstrijd te beslissen. Dimitar Berbatov (foto) tekende na ruim een uur voor de bevrijdende treffer, waardoor The Cottagers én Meulensteen weer wat rustiger kunnen ademhalen op een plaats net boven de degradatiestreep.

Stoke City – Everton 1-1
Everton ontsnapte dankzij een laat doelpunt van Leighton Baines aan een nederlaag. De linksback mocht in blessuretijd aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Jermain Pennant op Leon Osman. Met het gelijkspel zakten The Toffees wel naar de vijfde plaats in de Premier league.

De late maar wel verdiende gelijkmaker was een hard gelag voor Stoke City en Oussama Assiadi. De Marokkaan, die wordt gehuurd van Liverpool, had kort na rust met een schot van buiten het zestienmetergebied de score geopend. Maar de eer van matchwinner ging aan de neus van de voormalig aanvaller van SC Heerenveen voorbij.

Sunderland – Aston Villa 0-1
Ron Vlaar heeft zijn rentree bij Aston Villa kunnen opluisteren met een overwinning. De aanvoerder, die met Leandro Bacuna het Nederlandse smaldeel vormde bij Villa, had sinds 4 december aan de kant gestaan met een blessure. Zijn ploeg presteerde zonder de Oranje-international slecht. De zege op Sunderland was de eerste in de laatste zes duels.

Gabriel Agbonlahor was de matchwinner voor Villa, maar hij was dank verschuldigd aan Lee Cattermole. De verdediger van Sunderland stond met een blunder aan de basis van de enige treffer. De gastheren konden weinig uitrichten en mochten doelman Vito Mannone dankbaar zijn dat de schade niet groter was. De goalie had een fraaie redding nodig om Bacuna van de 0-2 af te houden.

West Bromwich Albion – Newcastle United 1-0
Saido Berahino bezorgde West Bromwich Albion de eerste zege in tien wedstrijden. De twintigjarige invaller werd in de slotfase matchwinner dankzij een strafschop, waarop Newcastle United-doelman Tim Krul een antwoord schuldig moest blijven. De nederlaag voor The Magpies kon mede op het conto worden geschreven van Mathieu Debuchy, die na een gruwelijke tackle met twee benen vooruit op Claudio Yacob na ruim een uur met een rode kaart van het veld moest. Na de uitsluiting verloor Newcastle de controle over de wedstrijd en uiteindelijk ook het duel.