Bergwijn scoort maar niet, Mourinho weet waar het aan ligt

Reacties

Steven Bergwijn deed dit seizoen al in negentien wedstrijden van Tottenham Hotspur mee, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt. José Mourinho houdt vertrouwen in zijn bekritiseerde aanvaller.

Bergwijn scoort maar niet, Mourinho weet waar het aan ligt
© Pro Shots

Bergwijn staat de laatste tijd regelmatig in de basis bij Tottenham, waar hij steraanvallers Harry Kane en Heung-Min Son moet ondersteunen. De voormalig PSV'er wordt geprezen voor zijn defensieve arbeid, maar laat voor het vijandelijke doel te weinig zien. Dit seizoen heeft hij nog steeds niet gescoord.

'We hebben meer doelpunten van hem nodig', zei Mourinho na de 3-0 overwinning op Leeds United, waarin Bergwijn opnieuw niet op het scoreformulier verscheen, maar wel een assist noteerde. 'We weten ook dat hij doelpunten kán maken. Een jaar geleden, in zijn eerste wedstrijd voor ons, maakte hij nog een geweldige goal tegen Manchester City. Dus we weten dat hij de kwaliteiten heeft om te scoren.'

Waarom wil het dit seizoen dan maar niet lukken voor Bergwijn? Mourinho wijst op fysiek ongemak. 'Ik weet niet of jullie het zagen, maar tien minuten voor tijd zat hij aan zijn lies, waar hij last van had. Hij heeft wat fysieke problemen die ervoor zorgen dat hij zo nu en dan niet goed kan trainen, dus daar heeft hij last van. Ik reken erop dat de goals zullen komen zodra hij fitter raakt.'

Na de 2-1 nederlaag bij koploper Liverpool, nu een kleine maand geleden, werd Bergwijn op social media nog hard aangepakt door enkele Tottenham-supporters, omdat hij twee grote kansen om zeep had geholpen. Mourinho nam het toen ook al op voor zijn moeizaam scorende aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.