Berghuis: geniaal pingelen met de twijfel op de hielen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 26ste speelronde was dat AZ-speler Steven Berghuis.

Berghuis: geniaal pingelen met de twijfel op de hielen

Ja, hij was geprikkeld, bekende Steven Berghuis zondagavond. Twee prachtige doelpunten had de vleugelspeler van AZ gemaakt tegen RKC Waalwijk (4-0), op Robben-achtige wijze. Eerst met rechts, daarna met zijn sterke linkerbeen. De bal, die in de bovenhoek verdween, raakt hij precies goed. 'Ik denk niet dat hij houdbaar was', sprak de uitblinker met een veelzeggende grijns over het Doelpunt van de Week.

Berghuis (22) demonstreerde zijn gave trap-en dribbeltechniek, bleef geïnspireerd tot het laatste fluitsignaal. En dat was nou precies wat de technische staf wilde zien. De twijfel pingelt nog altijd met Berghuis mee. Soms geniaal, een week later weer slapjes en onzichtbaar. Er wordt intern weleens flink op hem gemopperd. Te snel tevreden, zeggen zijn criticasters dan. De zoon van oud-prof Frank Berghuis, ook al zo’n aparte speelvogel, mocht in de tweede Europa League-wedstrijd tegen Slovan Liberec niet meedoen. Dick Advocaat vindt dat Johan Berg Gudmundsson in dat soort duels beter in de organisatie speelt. En Berghuis had tegen Ajax zo weinig laten zien dat zijn krediet alweer begon te smelten.

Hij moest het maar even een paar dagen voelen. Afbreken en weer opbouwen, heet dat in trainerskringen. Want dat Berghuis uitzonderlijk goed kan voetballen, zal niemand betwisten. Bovendien heeft hij zichzelf dit seizoen al ruimschoots overtroffen met zes competitietreffers en een assist. Maar hij moet constanter worden, beaamde Berghuis zondag zelf ook. Goedbeschouwd staat hij model voor het verschil tussen uit en thuiswedstrijden. In Alkmaar is AZ in staat elke tegenstander vol overtuiging vast te zetten en geeft creativiteit vaak de doorslag. Dan kun je geen betere hebben dan Steven Berghuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.