Berbatov schetst somber scenario voor Van de Beek

Reacties

Dimitar Berbatov ziet het dit seizoen niet meer goedkomen voor Donny van de Beek bij Manchester United. De oud-spits van The Red Devils denkt dat de ex-Ajacied niet eens de voorkeur krijgt nu Paul Pogba enkele weken geblesseerd is.

Berbatov schetst somber scenario voor Van de Beek
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Op het eerste oog lonkt voor Van de Beek in de wedstrijd van zondag tegen West Bromwich Albion in de reeks daarna een mooie kans. Pogba staat enkele weken aan de kant door een dijbeenblessure, dus is er een vacature voor de rol van dynamische middenvelder. Achter spelmaker Bruno Fernandes en aan de zijde van een meer defensief ingestelde middenvelder; dat zouden goede omstandigheden voor Van de Beek moeten zijn.

Berbatov denkt echter dat de Oranje-international voor deze rol inmiddels voorbij is gestreefd door Scott McTominay, die tot voor kort met name als balveroveraar werd gebruikt. De Schot toont de laatste maanden echter meer drang naar voren en staat dit seizoen inmiddels al op zeven goals. 'Het succes van McTominay is slecht nieuws voor Van de Beek. Ik zie de situatie eerlijk gezegd niet snel voor hem veranderen', zegt de Bulgaar via de kanalen van bookmaker Betfair.

Berbatov gaat verder: 'Hij zal vast een of twee kansen krijgen in de komende periode, maar ik weet vrij zeker dat hij niet blij is met de huidige situatie. Ik verwacht dat Van de Beek met de clubleiding in gesprek gaat aan het einde van het seizoen. Dat hij niet op dezelfde manier het volgende seizoen in wil gaan. Voor nu is het belangrijk dat hij hard blijft trainen en gemotiveerd blijft. Hij mag niet blijven denken aan dat het nog niet lukt voor hem bij United. Als die negatieve gedachte blijft hangen, dan wordt het echt zwaar.'

United speelt zondag in de Premier League uit tegen West Brom en gaat donderdag in de Europa League op bezoek bij Real Sociedad. Van de Beek kreeg afgelopen dinsdag nog een kans in de basis in de FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United, maar stelde teleur en werd in de 73ste minuut gewisseld. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer won de wedstrijd daarna in de verlenging dankzij een goal van McTominay.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.