Bepalende Til vertelt wat het vele wisselen bij PSV met hem doet

Reacties

Guus Til hoopt dat hij met zijn twee goals en assist tegen FC Volendam zijn plek in de basis voor de topper tegen Ajax heeft verdiend. De 25-jarige middenvelder beseft als geen ander dat dat geen zekerheidje is.

Bepalende Til vertelt wat het vele wisselen bij PSV met hem doet
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 3
PSV
PSV

Til stond ruim twee maanden geleden voor het laatst minstens twee keer op rij in de basis in de Eredivisie. Na zijn vorige vier basisplaatsen in de competitie volgde een speelronde later telkens een rol als reserve. Wellicht dat het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Ajax anders is nu hij wel erg veel impact heeft gehad in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Til bereidde de 0-1 van Luuk de Jong voor en maakte vervolgens zelf de 0-2 en de 1-3.

Tijdens de persconferentie na afloop werd hem gevraagd of hij wel genoeg waardering krijgt. 'Dat moet jij maar bepalen. Dat ga ik niet over mezelf zeggen', reageerde Til, die werd voorgelegd dat hij met zijn negen Eredivisie-goals onderstreept een neusje voor de goal te hebben. 'Dat is toch het kenmerk van hoe ik speel?', antwoordde Til, die liet doorschemeren dat het gebrek aan zekerheid niet makkelijk is.

'Omdat ik best wel vaak erop en eraf ga, heb ik elke wedstrijd het idee: ik moet nu wel beslissend zijn of iets doen, want anders is de kans dat ik de volgende wedstrijd speel iets kleiner', aldus Til, die in de lach schoot toen hem gevraagd werd of dat invloed heeft op zijn toekomstplannen. 'Je wilt steeds wat valletjes opzetten. Ik heb het door, maar ik zal wel politiek correct antwoord geven, als dat is wat je wilt', klonk het lachend.

Topper tegen Ajax
PSV staat volgende week zondag voor de derde keer dit seizoen tegenover Ajax. Een week na de competitietopper in Eindhoven wacht in De Kuip de bekerfinale tegen de Amsterdammers. Til beaamde dat de twee zeges op Ajax eerder dit seizoen PSV vertrouwen moeten geven op weg naar de zo belangrijke wedstrijd in de strijd om de tweede plek: 'Met name de bekerfinale is natuurlijk een wedstrijd op zichzelf, maar ik ben het met je eens dat we in de afgelopen twee wedstrijden een goed antwoord hadden op hun spel.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.