Benzema bevrijd van Ronaldo: 'Ik ben nu de aanvalsleider'

Reacties

Met het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus moeten de goals bij Real Madrid voornamelijk van Karim Benzema komen. De Fransman scoorde sinds het vertrek van de Portugese superster al twintig keer en erkent dolblij te zijn met zijn nieuwe rol als aanvalsleider.

Benzema bevrijd van Ronaldo: 'Ik ben nu de aanvalsleider'

'Iedereen weet dat er in een carrière ups en downs zijn. Toen ik in 2009 van Olympique Lyon naar Real Madrid kwam, wist ik dat er obstakels op mijn weg zouden komen. Real Madrid is namelijk de beste club in de wereld. Maar die obstakels heb ik genomen', zegt hij in een interview met France Football.

Een van de obstakels die de doelpuntenproductie van Benzema de laatste jaren beperkte, vertrok afgelopen zomer voor honderd miljoen euro naar Juventus: Cristiano Ronaldo. 'Tot dit seizoen was hier iemand die meer dan vijftig goals per seizoen maakte. Ik speelde in dienst van Cristiano, we vormden een goed duo. Ik zocht altijd naar hem om hem te helpen nóg meer goals te maken. Nu ben ík de leider van de aanval en is het aan mij om het verschil te maken. Dat maakt me erg blij, want ik kan nu mijn eigen spel spelen.'

Dat Benzema 'bevrijd' is van de Portugese superster valt ook terug te zien aan de statistieken van de Franse spits. In het seizoen 2016/17 en 2017/18 kwam Benzema niet verder dan respectievelijk negentien en twaalf goals. Nu staat de 31-jarige Fransman al op twintig goals in totaal, een gemiddelde van één goal per twee wedstrijden. Daarnaast leverde hij ook nog zeven assists af. 'Voor mij als spits gaat het niet alleen om doelpunten maken. Spitsen maken ook ruimte voor ploeggenoten, spelen in dienst van het team en vermoeien tegenstanders.'

Bij Real Madrid hopen ze ook de komende wedstrijden op de Fransman te kunnen rekenen. Woensdag staat de return van de halve finale in de Copa del Rey tegen Barcelona (heenwedstrijd 1-1) op het programma in Madrid, waarna zaterdag de voglende El Clásico op het programma staat voor de competitie. Volgende week dinsdag wacht het derde grote duel in een week tijd: Ajax reist dan af naar Estadio Santiago Bernabéu voor de return in de achtste finale van de Champions League. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.