Bento tot en met EK 2016 bondscoach van Portugal

Reacties

Paulo Bento is tot en met het EK van 2016 bondscoach van Portugal. De oefenmeester verlengde woensdag zijn contract met twee jaar.

Bento tot en met EK 2016 bondscoach van Portugal

Fernando Gomes, voorzitter van de Portugese voetbalbond (FPF) is erg te spreken over Bento's manier van werken, de geboekte resultaten en de getoonde toewijding. 'We zijn tevreden dat we dit project voort kunnen zetten', zei hij. Bento voelt zich vereerd. 'Ik heb altijd gezegd dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Ik denk dat ik van waarde kan zijn in de verdere ontwikkeling van het elftal.'

De Portugees is sinds september 2010 bondscoach van Seleção das Quinas. Kwalificatie voor het EK 2012 en WK 2014 verliep niet bepaald makkelijk voor Bento. Beide keren plaatste zijn ploeg zich via de play-offs. Desondanks schopte Portugal het op het EK in 2012 wél ver: het land werd na de 0-0 in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar Spanje verschalkt in de penaltyreeks.

Portugal kwalificeerde zich voor het aankomende WK door Zweden over twee wedstrijden te verslaan. In de play-offs waren de Portugezen met 1-0 en 3-2 te sterk. Op het WK neemt het team van Bento het in Poule G op tegen Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.