Bento valt aan met Portugal: 'Als we scoren is het beslist'

De Portugese bondscoach Paulo Bento kijkt vol vertrouwen uit naar de return in de play-offs om een WK-ticket tegen Zweden. Dinsdag staat in Solna de tweede wedstrijd op het programma. In Lissabon won Portugal het heenduel met 1-0.

Bento valt aan met Portugal: 'Als we scoren is het beslist'

'Wij willen op balbezit spelen en winnen', legt Bento zijn strategie uit. 'Aanvallen is belangrijk, als we scoren is het namelijk beslist', doelt hij op de drie goals die de Zweden dan moeten maken. 'Als we dezelfde strijdlust als vrijdag tonen, dan ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken.'

Uiteraard kreeg Bento weer de nodige vragen over de tweestrijd tussen de twee vedetten Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. De eerste slag was voor Ronaldo, die het enige doelpunt maakte in Lissabon.

'Wij gaan ook proberen Zweden als geheel te stoppen en focussen ons daarbij niet op Ibrahimovic alleen', aldus Bento. 'Dat zal bij hen ook zo zijn. Zweden zal Ronaldo als team willen afstoppen. En als ze zich alleen op Ronaldo focussen, dan komt er ruimte voor andere spelers om te scoren.'

Fábio Coentrão is nog een vraagteken voor de wedstrijd van dinsdag. Hij trainde maandag apart vanwege fysieke ongemakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen