Benítez gaat interne discussie aan na mislopen Jørgensen

Reacties

Rafael Benítez gaat een stevig gesprek voeren met de clubleiding van Newcastle United over de afgelopen transferperiode. De Spaanse manager wilde Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen graag aan zijn selectie toevoegen, maar in tegenstelling tot de concurrentie hield Newcastle de hand op de knip.

Benítez gaat interne discussie aan na mislopen Jørgensen

Degradatiekandidaten als Swansea City en Brighton & Hove Albion trokken afgelopen maand de portemonnee om voor een miljoenenbedrag een nieuwe spits te halen, terwijl West Bromwich Albion met Daniel Sturridge een grote naam wist te strikken. Newcastle, dat slechts één punt boven de streep staat, slaagde er niet in om Jørgensen over te nemen van Feyenoord en greep ook naast Sturrigde.

Uiteindelijk kwam met Islam Slimani op huurbasis de vierde spits van Leicester City over en werden daarnaast Kenedy en Martin Dubravka gehuurd van respectievelijk Chelsea en Sparta Praag. The Magpies zijn wat dat betreft een bijzonder geval in Engeland. Waar bij meer dan de helft van de clubs het transferrecord het afgelopen half jaar werd verbroken vanwege de geëxplodeerde tv-inkomsten, dateert de recordaankoop van Newcastle van 2005. Michael Owen kwam toen voor 25 miljoen euro over van Real Madrid.

Nu het onderin zo ongelooflijk dicht bij elkaar staat - het verschil tussen nummer elf Watford en nummer negentien Huddersfield Town is drie punten - had Benítez een kwaliteitsimpuls goed kunnen gebruiken. Afgelopen week schreef The Daily Mail al dat Benítez zo gefrustreerd was dat hij dacht aan opstappen, maar de Spanjaard weigert vooralsnog de clubleiding publiekelijk af te vallen.

'We zijn iets beter dan een paar dagen geleden', doelt de Spanjaard in gesprek met The Guardian op het feit dat hij op Deadline Day nog twee van de drie aanwinsten kon begroeten. 'Ik wil geen oorlog starten. Ik wil zeker zijn dat de spelers zich concentreren op het halen van punten en het vermijden van degradatie. Ik wil geen polemiek beginnen.  Het gaat er niet om of ik gelukkig ben bij Newcastle. Of de situatie ideaal is? Daar ga ik niet op in.'

Eigenaar Mike Ashley negeerde de veelvuldige verzoeken van Benítez voor versterkingen en daarbovenop komen de aanhoudende geruchten over een mogelijke overname van de club. 'Er komt een tijd dat je iets moet zeggen. Dit is een discussie voor de toekomst, een interne discussie. We gaan het hier uitgebreid over hebben', aldus de voormalig trainer van onder meer Liverpool, Chelsea, Internazionale en Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.