Newcastle vindt in geblesseerde Slimani alternatief voor Jørgensen

Reacties

Islam Slimani is de nieuwe spits van Newcastle United. De 29-jarige Algerijn wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leicester City.

Newcastle vindt in geblesseerde Slimani alternatief voor Jørgensen

Slimani liep op de training van The Foxes onlangs een dijbeenblessure op, die hem nog zo'n twee weken aan de kant zou houden. Desondanks hebben The Magpies hem nu binnengehaald als nieuwe spits, een positie waarvoor ook Nicolai Jørgensen in beeld was. De Rotterdammers hadden Newcastle tot maandagavond 18.00 uur de tijd gegeven om met een acceptabel bod te komen, maar die deadline verstreek, waardoor een overgang van de Deen van de baan was.

In Slimani heeft de ploeg van Rafa Benítez nu een alternatief gevonden. Hij speelde sinds 2013 voor Sporting Lissabon, waarna hij in de zomer van 2016 werd opgepikt door de op dat moment regerend landskampioen van Engeland. In zijn eerste seizoen bij Leicester kwam hij tot dertien basisplaatsen, tien invalbeurten en zeven doelpunten. Ook in de Champions League was hij trefzeker. Dit seizoen was zijn inbreng met twee basisplekken en eveneens tien (vooral korte) invalbeurten en slechts één treffer een stuk beperkter.

Op St. James' Park komt Slimani terecht bij de nummer veertien van de Premier League, maar Newcastle staat slechts een punt boven Southampton en Swansea City, die onder de degradatiestreep staan. Met 23 doelpunten in 25 competitieduels is de ploeg van Benítez een van de minst scorende teams in Engeland, daar moet Slimani - zodra hij fit is - verandering in brengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.