Benfica verliest ongeslagen thuisstatus na voetbalgevecht met FC Porto

Benfica is vrijdagavond onderuit gegaan in de Portugese topper tegen FC Porto. De formatie van trainer Roger Schmidt verloor voor het eerst dit seizoen in eigen huis en ziet de riante voorsprong op Porto iets kleiner worden.

Benfica
Benfica
1 - 2
FC Porto
FC Porto

Benfica kon vrijdag een grote stap zetten naar de 38ste landstitel. In Estádio da Luz begon het elftal van Roger Schmidt nog voortvarend aan O Clássico. Na tien minuten kwam Benfica, met ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes in de basis, op voorsprong door een harde kopbal van Gonçalo Ramos. De bal ging via de lat en FC Porto-keeper Diogo Costa in het doel. De openingsgoal kwam ook op naam van de doelman.

Porto knokte zich in de wedstrijd en maakte er een waar voetbalgevecht van met Benfica. De nummer twee in de Primeira Liga kwam kort voor rust op gelijke hoogte. De Colombiaan Mateus Uribe schoot op de rand van het strafschopgebied hard raak na een fraaie assist van de Braziliaan Pepê, die de bal met zijn borst klaarlegde. Galeno dacht diep in de blessuretijd van de eerste helft ook nog de 1-2 te maken voor Porto, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Een kleine tien minuten na rust kwam Porto alsnog op 1-2. Na sterk verdedigend werk van routinier Pepe (40) kwam de bal aan de andere kant uiteindelijk voor de voeten van Mehdi Taremi. De Iraniër schoot van een meter of zestien raak met een geplaatste schuiver. Kort na de nieuwe achterstand besloot Schmidt om voormalig Ajacied David Neres in te brengen.

Zowel Porto als Benfica werd nog dreigend voor het doel richting de slotfase, maar gescoord werd er niet meer in Lissabon. Porto verkleint door de overwinning bij Benfica de achterstand naar zeven punten, met zeven wedstrijden te gaan voor beide teams. Voor Schmidt en zijn ploeg was het de tweede nederlaag in de Primeira Liga van dit seizoen: Benfica verloor eerder alleen het uitduel bij SC Braga.