'Benfica voert verkennend gesprek met kamp-Kerkez'

Reacties

De clubleiding van Benfica voelt aan alles dat linksback Álex Grimaldo na dit seizoen vertrekt uit Lissabon en dus wordt er al gekeken naar zijn opvolger. De Portugezen zijn daarbij uitgekomen in Alkmaar, waar Milos Kerkez erg veel indruk maakt. Een eerste gesprek tussen Benfica en de vader van Kerkez heeft al plaatsgevonden.

'Benfica voert verkennend gesprek met kamp-Kerkez'
© Pro Shots

Dit meldt het Portugese Record vrijdag. Grimaldo is sinds 2016 de vaste linksback van Benfica, maar zijn huidige contract loopt over enkele maanden af. Een akkoord over een contractverlenging is er nog niet en dus schakelt Benfica door.

De Eredivisie blijkt een competitie te zijn die Benfica goed in de gaten houdt. Huidig trainer Roger Schmidt werd opgepikt na zijn avontuur bij PSV, Fredrik Aursnes werd overgenomen van Feyenoord en David Neres belandde via een omweg in Lissabon. Onlangs werd ook Feyenoord-spits Santiago Giménez gelinkt aan de Portugese club.

De negentienjarige Kerkez is dus de volgende speler die op de radar van Benfica is verschenen. De Hongaar groeide razendsnel uit tot sterkhouder in Alkmaar en is inmiddels meervoudig international. Zijn contract bij AZ loopt nog drie jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.