Benfica rouleert en scoort laat in laatste duel voor PSV

Benfica gaat met een goed gevoel richting de Champions League-ontmoeting met PSV. De ploeg van Jorge Jesus won met 2-0 bij Gil Vicente. De doelpunten vielen in de laatste vijf minuten. Lucas Verissimo en Álex Grimaldo scoorden voor de Portugezen.

Gil Vicente
Gil Vicente
0 - 2
Benfica
Benfica

Lang leek Benfica tegen een doelpuntloos gelijkspel aan te lopen. Maar in de 84ste minuut verloste Verissimo zijn ploeg door de openingstreffer te maken. Twee minuten voor tijd besliste Grimaldo het duel. Gil Vicente had net als Benfica zijn eerste twee wedstrijden in de Portugese competitie gewonnen.

Benfica speelde niet met dezelfde elf namen als tegen PSV. Zo startten Gilberto, Adel Taarabt, Soualiho Meïté, Gonçalo Ramos en Éverton nu wel in de basis. Tegen de Eindhovenaren vielen zij alleen in. Gil Dias was tegen Gil Vicente ook basisspeler, hij kreeg tegen PSV helemaal geen minuten.

PSV speelt dinsdag een thuiswedstrijd tegen Benfica. De Eindhovenaren zullen dan een 2-1 achterstand recht moeten zetten. Als dat lukt bereikt PSV de groepsfase van de Champions League. Bij uitschakeling gaat de ploeg van Roger Schmidt de Europa League in.