Benfica lijkt niet in zee te gaan met AZ: dure opvolger Grimaldo is binnen

Reacties

Niet Milos Kerkez, maar David Jurásek maakt de overstap naar Benfica. De Portugezen werden lang gelinkt aan de linksback van AZ, zij kiezen er echter voor om een miljoenenbedrag over te maken aan Slavia Praag.

Benfica lijkt niet in zee te gaan met AZ: dure opvolger Grimaldo is binnen
© Pro Shots

Het versterken van de linkerflank was voor Benfica een project van de lange adem, al enkele maanden geleden bevestigde de vader van Kerkez dat hij gesproken had met de club van trainer Roger Schmidt en spelers David Neres, Fredrik Aursnes en sinds dit seizoen ook Orkun Kökçü.

Benfica kijkt dus graag rond in de Nederlandse competitie en het oog viel op Kerkez. AZ sprak eerder in gesprek met VI uit dat ze uit gaan van een vertrek van Kerkez, maar gezien de veertien miljoen euro die Benfica betaalde voor Jurásek, lijkt de club niet nog een dure linkervleugelverdediger op te gaan halen deze zomer.

Jurásek beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak in Tsjechië en is sinds maart ook international. Benfica moest vanwege het transfervrije vertrek van Álex Grimaldo op zoek naar een nieuwe linksback.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.