Benfica komt met aanwinsten Di María en Kökçü al op stoom

Reacties

Benfica heeft de serieuze test tegen FC Basel overtuigend doorstaan. Het team van Roger Schmidt won zondagmiddag op bezoek bij de Zwitserse topclub eenvoudig (1-3), mede dankzij een goal van de teruggekeerde Ángel Di María.

Benfica komt met aanwinsten Di María en Kökçü al op stoom
© Pro Shots

Benfica begon woensdag aan zijn oefencampagne met een wedstrijd tegen Southampton. Orkun Kökçü had als basisspeler een aandeel in de 2-0 zege op de Engelsen, maar de andere aanwinst Di María was er nog niet bij. De wereldkampioen die transfervrij is overgekomen van Juventus – en tussen 2007 en 2010 al voor Benfica speelde – startte tegen Basel wel. Het basisteam tegen Basel had veel weg van de beoogde basiself.

Met Kökçü als een van de twee meer controlerende middenvelders en Di María als een van de drie aanvallende middenvelders achter spits Gonçalo Ramos maakte Benfica indruk. In de eerste helft liep de ploeg uit naar een 0-3 voorsprong, door goals van Di María, Ramos en linksback David Jurasek. De goal van Ramos sprong in het oog. Hij was het eindstation van een vlotte aanval, waarbij Di María de bal op precies het juiste moment meegaf aan Rafa Silva, waarna Ramos werd gevonden met een lage voorzet. Het was het combinatievoetbal dat voor Schmidt ongetwijfeld naar meer smaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ex-coach van PSV voerde halverwege liefst tien wissels door. Benfica nam gas terug en Basel kwam tien minuten voor het einde terug tot 1-3 door een goal van Adriano Onyegbule. De Nederlanders Finn van Breemen en Wouter Burger stonden toen al niet meer binnen de lijnen bij de thuisploeg.

Het optimisme rond Benfica is momenteel groot. Liefst vijftienduizend Portugese supporters waren afgereisd naar het St. Jakob-Park.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.