15.000 fans bij oefenduel in Bazel: Kökcü maakt kennis met de grootte van Benfica

Reacties

Orkun Kökcü heeft zondag de bevestiging gekregen dat hij bij een bijzondere club terecht is gekomen. De middenvelder speelt met Benfica een oefenwedstrijd in Zwitserland, tegen FC Basel. Er zijn naar schatting zo'n vijftienduizend Portugese supporters afgereisd naar het St. Jakob-Park.

15.000 fans bij oefenduel in Bazel: Kökcü maakt kennis met de grootte van Benfica
© Benfica
FC Basel
FC Basel
1 - 3
Benfica
Benfica

Benfica speelt tegen Basel zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding, nadat er bij het officieuze debuut van Kokcü al met 2-0 werd gewonnen van Southampton. Dit duel werd gespeeld op het trainingscomplex van de Engelse voetbalbond en was besloten. Bij de oefenwedstrijd van zaterdag was wél publiek welkom en daar maakten de Benfica-fans dankbaar gebruik van.

De afstand tussen Bazel en Lissabon bedraagt zo'n tweeduizend kilometer. Toch zaten er in het stadion zaterdagmiddag meer Benfica-supporters dan Basel-fans. De Portugezen lieten voor aanvang van de oefenwedstrijd al behoorlijk van zich horen. Nu is Kökcü met Het Legioen wel wat gewend; deze steunbetuiging zal toch ook de voormalig Feyenoorder kippenvel hebben bezorgd.

Nu is het natuurlijk niet zo dat alle Portugese fans ook daadwerkelijk vanuit Portugal zijn afgereisd. Benfica heeft ook veel supporters die in het buitenland wonen. De fans die rondom Zwitserland woonachtig zijn, kregen nu de kans om hun favoriete ploeg eens van dichtbij te bewonderen. 

Kökcü kreeg van Roger Schmidt een basisplaats tegen Basel. Tegen Southampton begon de middenvelder ook al; na afloop kreeg hij toen veel complimenten. Ángel Di María maakt tegen Basel zijn rentree. Het kind van de club (deze zomer transfervrij overgenomen van Juventus) deed tegen Southampton nog niet mee, maar stond zaterdagmiddag aan de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.