Benfica knikkert Fenerbahçe uit CL en bezorgt Cocu eerste dreun

Reacties

Phillip Cocu heeft zijn eerste flinke teleurstelling in Turkse dienst moeten slikken. Benfica kegelde het Fenerbahçe van de Nederlandse trainer dinsdagavond uit de Champions League en gaat zelf door naar de play-offs, waardoor Cocu en co dit seizoen genoegen moeten nemen met Europa League-voetbal.

Benfica knikkert Fenerbahçe uit CL en bezorgt Cocu eerste dreun
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 1
Benfica
Benfica

Vorige week ging Fener in Portugal met 1-0 onderuit, door een treffer in de 69ste minuut van Benfica-verdediger Franco Cervi. Op die domper volgde voor Cocu en zijn mannen afgelopen weekend nog wel een positieve start van de Turkse competitie, maar de focus in Istanbul lag toch vooral op de return in de derde voorronde van het miljoenenbal. Zo sprak Cocu voorafgaand aan de clash nog de hoop uit dat de Turkse fans voor een heksenketel zouden gaan zorgen.

De sfeer was dinsdag inderdaad hoopvol, maar na nog geen halfuur spelen was die hoop al grotendeels verdwenen. De talentvolle Gedson Fernandes prikte na een fraaie pass van Nicolás Castillo de 0-1 binnen, waarmee de negentienjarige middenvelder het luidruchtige thuispubliek in één klap stil kreeg. Datzelfde publiek veerde in de extra tijd van de eerste helft tóch weer op, toen Alper Potuk met een bekeken kopbal in de verre hoek de gelijkmaker liet aantekenen.

Die treffer hield in dat Fenerbahçe na rust nog twee doelpunten nodig had voor kwalificatie voor de play-offs, maar daar kwamen de Turken niet bij in de buurt. Benfica hield stand en neemt het in de laatste voorronde nu op tegen PAOK Saloniki. De heenwedstrijd is op woensdag 22 augustus in Lissabon, de return volgt zeven dagen later in Griekenland. De winnaar van dat tweeluik gaat naar de groepsfase van de Champions League.

Fenerbahçe maakt dus geen kans meer op Champions League-voetbal, maar weet zich al wel verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Het zal voor Cocu en zijn assistenten Chris van der Weerden en Erwin Koeman niet meer dan een doekje voor het bloeden zijn.

Overige uitslagen:


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.