Succesvolle competitiestart voor Cocu en Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft in de eerste competitiewedstrijd met 2-1 gewonnen van Bursaspor. Coach Phillip Cocu kan zodoende met een goed gevoel toewerken naar het weerzien met Benfica.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 1
Bursaspor
Bursaspor

Dinsdag moet de voormalige PSV-coach met de Turkse grootmacht een 1-0 verliespartij goedmaken om een plaats in de play-offs om een Chamions League-ticket af te dwingen. Drie dagen voor dat belangrijke duel stond de eerste competitiewedstrijd op het menu en al na een kwartier moest Cocu toezien hoe zijn ploeg op achterstand kwam. Willian Troost-Ekong dook bij een corner op bij de tweede paal en de voormalige verdediger van FC Groningen en FC Dordrecht kopte al vallend raak.

Lang had Fener niet nodig om de goal van de Nigeriaanse WK-ganger weg te poetsen. In de 22ste minuut was het al 1-1 na een feilloze penalty van Giuliano. Acht minuten na de gelijkmaker kon Cocu opnieuw juichen toen Souza het eindstation was van een schitterende aanval. Spits Roberto Soldado kopte de bal voor de voeten van de Braziliaan, die vervolgens van dichtbij raak volleerde.

In de tweede helft bleef Fenerbahçe, af en toe met hangen en wurgen, overeind. Zo werd onder meer een strafschop voor Bursaspor teruggedraaid door de VAR. Uiteindelijk vielen er geen goals meer, waardoor Cocu zijn eerste overwinning kon bijschrijven. De pijlen kunnen nu helemaal gericht worden op Benfica. Ferdi Kadioglu, onlangs overgenomen van NEC, zat niet bij de selectie van de Turkse grootmacht.