Benfica geeft derde prijs ook uit handen in de slotfase

Benfica heeft na de verloren finale in de Europa League en het mislopen van de landstitel ook de nationale beker niet in de wacht kunnen slepen. In het Estádio Nacional leek de Portugese topclub lange tijd af te stevenen op de winst, maar weer ging het mis in de slotfase. In Lissabon won Vitória Guimarães: 1-2.

Het winnen van de Portugese beker was voor de manschappen van trainer Jorge Jesus al een troostprijs na de verloren Europa League-finale tegen Chelsea en het mislopen van de 33ste landstitel. Maar zelfs de troostprijs bleek niet besteed aan Benfica. Met name de manier waarop is cru te noemen.

In de beslissende topper tegen landskampioen FC Porto in de voorlaatste speelronde van de competitie en in de Europa League-finale in de Amsterdam Arena tegen Chelsea (beiden 2-1 nederlaag) werd de nederlaag een feit in de ultieme slotfase. Ook in de bekerfinale viel het kwartje de verkeerde kant op voor Benfica.

De treffer van Nicolas Gaitán was tekenend voor het magere veldspel van Guimarães en Benfica. In de kluts werd de bal tegen het been van de middenvelder van Benfica geschoten waarna de voorsprong een feit was: 0-1. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden.

Tot tien minuten voor tijd. In een tijdbestek van nog geen drie minuten boog Vitória Guimarães een minimale achterstand om in een 2-1 overwinning. Doelpuntenmakers Hilal El Arabi en Ricardito bezorgde Guimarães de tweede Portugese beker in de geschiedenis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.