FC Porto heeft de koppositie in Portugal moeten afstaan aan Benfica, dat in Estádio Do Dragão zijn goede vorm zag resulteren in een zwaarbevochten zege.

FC Porto
1 - 2
Benfica
Benfica

De entree van trainer Bruno Lage in januari heeft Benfica goed gedaan. De vervanger van de ontslagen Rui Vitória maakte van de Águias een zeer productieve en vooral winnende ploeg. Acht competitieduels, acht zeges met 33 doelpunten voor. Het bracht Benfica helemaal terug in de Portugese titelstrijd.

De volgende stap werd gezet in de directe confrontatie met de grootste en enige concurrent. O Clássico tegen FC Porto begon voor Benfica met een tegenvaller. Adrián zette FC Porto na achttien minuten op voorsprong. De grote belofte João Félix tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Kort na rust volgde de 1-2 van Rafa Silva, die een knappe actie van Pizzi van een passend sluitstuk voorzag.

Benfica moest mede door de tweede gele kaart voor Gabriel Appelt het laatste kwartier zien te overleven. Met hangen en wurgen werd de eindstreep zonder schade gehaald. Daardoor zag FC Porto de minimale voorsprong veranderen in een achterstand van twee punten. Er zijn nog tien duels te gaan.