Keizer ziet Champions League uit zicht verdwijnen en krijgt rood

Reacties

Deelname aan de Champions League van volgend seizoen verdwijnt verder en verder uit zicht voor het Sporting Portugal van coach Marcel Keizer en spits Bas Dost. Op Madeira bleef de ploeg van de Nederlandse coach steken op een gelijkspel tegen Marítimo Funchal. In de slotfase werd hij ook nog weggestuurd.

Keizer ziet Champions League uit zicht verdwijnen en krijgt rood
Marítimo Funchal
Marítimo Funchal
0 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Toen Keizer in november aantrad bij Sporting Portugal bedroeg de achterstand op koploper FC Porto slechts twee punten terwijl Benfica zelfs nog onder de stadsgenoot uit Lissabon stond. Voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Marítimo Funchal, de nummer veertien van de Portugese competitie, stond de formatie van Keizer vierde en bedroeg de achterstand op FC Porto, Benfica en Braga respectievelijk twaalf, acht en vier punten.

Keizer en consorten moeten bij de eerste twee eindigen om volgend seizoen (voorronde) Champions League te mogen spelen. Het is het enige wat het seizoen van Sporting Portugal, dat in januari nog wel de Taça da Liga won, nog kan redden. De ploeg werd donderdag namelijk ook al door Villarreal werd uitgeschakeld in de Europa League.

Hoewel Sporting Portugal vorige week nog overtuigend het belangrijke thuisduel met Braga won (3-0), zag Keizer zijn ploeg op het eiland Madeira kans na kans om zeep helpen. Bas Dost en Bruno Fernandes waren er het dichtstbij voor de uitploeg, maar ook na zestien doelpogingen van Sporting Portugal bleef de stand ongewijzigd. Tot overmaat van ramp eindigde Dost de wedstrijd met negen teamgenoten aan zijn zijde. Sebastián Coates kreeg in de blessuretijd nog een tweede gele kaart. Arbiter Tiago Martins floot na 96 minuten af bij een 0-0 stand. Keizer zelf maakte dat ook niet meer vanaf de bank mee. De Nederlandse coach werd in blessuretijd nog naar de tribune gestuurd door Martins.

De achterstand op koploper FC Porto is nu elf punten terwijl Benfica, dat tweede staat, maandagavond nog in eigen huis in actie komt tegen Chaves. Die ploeg kan de voorsprong op de stadsgenoot vergroten tot tien punten.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.