Bendtner-mania eindigt al na vier maanden stilletjes bij de achterdeur

Reacties

De samenwerking tussen Nicklas Bendtner en FC Kopenhagen is uitgelopen op een sof. Begin september arriveerde de spits in zijn thuisland en zette hij zijn handtekening onder een contract tot de jaarwisseling. Zes wedstrijden en nul doelpunten verder heeft FC Kopenhagen besloten een punt te zetten achter Bendtners verblijf.

Bendtner-mania eindigt al na vier maanden stilletjes bij de achterdeur
© Pro Shots

FC Kopenhagen zag Bendtner in de zomer als een buitenkansje. De routinier verliet Rosenborg BK transfervrij en keerde terug naar zijn vaderland, waar hij sinds zijn jeugdjaren niet meer had gespeeld. Meteen ontstond er een run op shirts met de naam van de spits, die door de jaren heen niet alleen buiten Denemarken, maar ook daarbinnen een ware cultstatus opbouwde.

Kopenhagen-trainer Ståle Solbakken sprak van een 'Bendtner-mania' en zei het als surreëel te ervaren. De eerste wedstrijd waarin de aanvaller meespeelde, een duel tussen de reserves van Kopenhagen en die van aartsrivaal Brøndby, werd uit veiligheidsoverwegingen zelfs achter gesloten deuren gespeeld. De club was bang dat de toestroom te groot zou worden.

Bendtners prestaties binnen de lijnen vielen in het niet bij de verwachtingen. In de competitie mocht hij twee keer van meet af aan meespelen en viel hij vier keer in. Hij scoorde echter niet één keer en wist de positie van aanvallers Pieros Sotiriou en Dame N'Doye geen moment aan het wankelen te brengen.

Solbakken laat nu weten dat de wegen van Bendtner en de club zich per 1 januari scheiden. 'We zijn heel tevreden over wat hij heeft bijgedragen, zowel in de kleedkamer als op het trainingsveld. Met zijn ervaring als voetballer en met zijn goede humeur is hij een rolmodel geweest. Bovendien heeft hij zich voortdurend ingezet om de jongeren op weg te helpen.'

'Hij voelde misschien al enige tijd aan hoe het avontuur hier zou eindigen, maar hij is daar uiterst professioneel mee omgegaan', vervolgt Solbakken. 'Hij is steeds een prettige teamgenoot gebleven en ondersteunt ons waar hij maar kan, ook al was hij teleurgesteld dat hij weinig aan spelen toekwam. Nicklas kwam als vriend van de club en dat blijft hij ook.'

De vraag is waar Bendtner nu een nieuwe kans krijgt. Met zijn 31 jaar lijkt hij nog niet uitgevoetbald, maar zijn laatste avonturen waren geen onverdeelde successen. Bij Rosenborg liep hij gemiddeld bijna één op twee, maar werd hij ook veroordeeld tot een celstraf wegens een geweldsdelict. Eerder zette hij weinig zoden aan de dijk bij Nottingham Forest en VfL Wolfsburg.

Superliga

Stand Superliga 2019/2020

Denemarken

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Midtjylland
26
21
2
3
42-14
+28
65
2
FC Kopenhagen
26
18
2
6
47-29
+18
56
3
AGF Aarhus
26
14
5
7
42-28
+14
47
4
Brøndby IF
26
13
3
10
47-37
+10
42
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Superliga
Meer over Superliga
Meer N. Bendtner
Meer over N. Bendtner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.