Bendtner waarschuwt Ajax met wondergoal

Rosenborg BK heeft op weg naar het Europese duel met Ajax de Noorse topper tegen Molde FK gewonnen (1-2). Nicklas Bendtner zorgde voor een hoogstandje.

Fredrik Brustad zette Rosenborg al vroeg op achterstand met een fraaie goal. De aanstaande Ajax-opponent kon lange tijd geen gaatje vinden in de defensie van de thuisploeg. Bendtner was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker. De Deense spits kwam net tekort om de 1-1 te maken.

In de 73ste minuut slaagde Bendtner wel in zijn opzet en dat deed hij op zeer fraaie wijze. Met de buitenkant van zijn rechtervoet krulde hij de bal in de verre kruising. Rosenborg had een overwicht en bracht dat in de 85ste minuut tot uitdrukking in de 1-2 van Anders Konradsen.

Rosenborg BK, dat donderdag in Amsterdam het eerste duel in de play-offs voor een plaats in de Europa League speelt, verstevigde de koppositie. Molde staat als nummer drie op tien punten achterstand. Nummer twee Sarpsborg 08 kan zondag het gat terugbrengen tot vijf punten.