Het kriebelt toch weer bij afgezwaaide Lord Bendtner

Reacties

Nicklas Bendtner (32) heeft al meer dan een jaar geen wedstrijd meer gespeeld. Sterker nog, hij heeft al afscheid genomen. De Deense oud-international overweegt nu toch om zijn carrière als spits weer op te pakken.

Het kriebelt toch weer bij afgezwaaide Lord Bendtner
© Pro Shots

Zijn actieve loopbaan eindigde ruim een jaar geleden in stilte. Na een mager laatste jaar met FC Kopenhagen ging zijn carrière vol goals én incidenten als een nachtkaars uit. De 81-voudig Deens international wilde zich toeleggen op het vak van trainer.

Die carrièrestap heeft niet gebracht wat Lord Bendtner ervan had verwacht. Het gras trekt hem nog te veel, zo vertelt hij in de -serie Bendtner and Philine voor destreamingdienst Dplay. 'De kans is fifty-fifty dat het gaat gebeuren. Ik hoop het ook een beetje, ik heb mijn nieuwe leven nog niet opgepakt.'

Over aanbiedingen heeft de aanvaller in ruste geen klagen. 'Die zijn niet interessant genoeg', zegt Bendtner. 'Het belangrijkste is dat ik het niveau interessant vind. Daarna komen het land, het salaris, het team en de trainer.'

Bendtner speelde voor onder andere Arsenal, Juventus, VfL Wolfsburg en Rosenborg BK. In zijn ruim vierhonderd duels scoorde hij meer dan honderd keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.