Rosenborg blijft achter veroordeelde Bendtner staan

Reacties

Nicklas Bendtner hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag bij Rosenborg BK. De spits moet de cel in vanwege een geweldsdelict, maar via een statement laat de Noorse club weten dat het achter Bendtner blijft staan. Het contract van de ex-spits van onder andere Arsenal, Juventus en VfL Wolfsburg loopt nog een jaar door.

Rosenborg blijft achter veroordeelde Bendtner staan

Woensdag werd bekend dat de advocaten van Bendtner het hoger beroep tegen het vonnis hadden ingetrokken, wat betekent dat de spits zich neerlegt bij de eerder opgelegde straf van vijftig dagen cel. De Deen kreeg deze straf omdat hij een taxichauffeur mishandelde na een taxirit.

'Bendtner is werknemer van Rosenborg, daar heeft deze rechtszaak niets mee te maken. Wij steunen hem en zullen altijd voor onze werknemers zorgen', aldus directeur Tove Moe Dyrhaug op de site van de club. Daarmee herhaalt Rosenborg de steun die het eerder uitsprak, toen de rechter uitspraak deed in de zaak.

Rosenborg werd onlangs onder interim-trainer Rini Coolen kampioen van Noorwegen, Bendtner speelde mee in 22 van de inmiddels 29 afgewerkte wedstrijden. De Eliteserien is bijna afgelopen, maar Rosenborg is ook nog actief in de Europa League en staat in de Noorse bekerfinale.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Red Bull Salzburg
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Celtic
6
3
0
3
6-8
-2
9
3
RB Leipzig
6
2
1
3
9-8
+1
7
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.